Det er ikke en skam at have et problem

et problem kan føles skamfuldt- ændr det med psykoterapi
Det er ikke en skam at have et problem. Det er en skam ikke at gøre noget ved det...

Del dette indlæg

Sådan sagde en klog mand til mig i dag. Det fik mig til at tænke på, hvordan vi ofte gemmer vores ansigt eller vender os væk, når vi skammer os eller bliver kede af det. De fleste af os, inkl. mig selv, vil gerne fremstå som om vi har styr på det meste. Vi vil ikke vise, når vi bliver kede af det eller skammer os. Selv små børn gemmer ofte hovedet eller vender sig væk, når de har gjort noget de ikke må, eller er kede af det.
 
Når vi har et problem (eller oplever et, da jeg ikke mener vi ejer problemerne) kan vi enten lukke øjnene, bygge en facade eller sige “PYT”. Det virker fint i mange tilfælde, MEN.. nogle gange er de problemer vi oplever, så store, at vi ikke kan håndtere dem alene. De kan være så invaderende og komplekse at de hverken forsvinder eller bliver mindre, når vi ignorerer dem- tværtimod.
 
Samtidig kan det være svært at acceptere, at det jeg selv døjer med virker meget let for (alle) andre. – sådan er det nok ikke i virkeligheden, og ellers er der sikkert nogle andre problemer, de andre bøvler med. Men Problemet kan få mig overbevist om, at det kun er mig, der ikke kan finde ud af det. At det er kun er mig, der er dårlig til, ikke god nok osv.. Og så kommer Problemet til at fylde og bestemme mere i mit liv.
 
Jeg kan hjælpe dig, hvis du bøvler med noget i dit liv, som er for sårbart/skamfuldt eller som du ikke har lyst til at dele med dine venner, kollegaer eller familie. Alle problemer er velkomne i mit terapirum – sammen undersøger vi dem, så de får mindre magt og du igen får overtaget.

Se også disse indlæg

hvad er en god mor?
Individuel terapi

God mor

Er du en god mor? Er du i tvivl? Bange for ikke at gøre det godt nok? Kommer du til at sammenligne dig med andre mødre? Hvordan ved du om, du er en god mor? Om det du gør er godt (nok)? Det er først om mange år, at vi kan se konsekvenserne af vores valg og handlinger i forhold til vores børn. Som mor kan Tvivlen fylde meget – og nogle gange tager den overhånd.

Taknemmelighed - mærk mere taknemmelighed i dit liv hos psykoterapeut Faaborg
Individuel terapi

Taknemmelighed

Hvor tit mærker du følelsen af taknemmelighed i dit liv? For de mennesker, der er omkring dig? Personligt er det sjældent, at jeg overvejer om eller hvor taknemlig jeg er. Ofte kører hverdagen bare derud af.. masser af ting, jeg skal gøre og forholde mig til – det er sjældent at jeg tillader mig selv, at mærke efter. (lidt dobbeltmoralsk, når jeg ofte beder mine klienter i terapier om at mærke efter, hvordan de har det.)