Corona i familien

Corona i familien
Har du haft corona i familien? Er der nogen i din husstand, som har været smittet? Hvordan kom I igennem det? Hvad var sværest at tackle? Lige nu er jeg testet positiv for corona. Jeg er i selvisolation i vores hus, hverken min mand eller børn har haft det endnu. Men nu har vi Corona i familien. Det sværeste i vores hjem, er at opretholde og bevare den gode relation imellem hinanden.

Del dette indlæg

Har du haft corona i familien? Er der nogen i din husstand, som har været smittet? Hvordan kom I igennem det? Hvad var sværest at tackle?

Lige nu er jeg testet positiv for corona. Jeg er i selvisolation i vores hus, hverken min mand eller børn har haft det endnu. Men nu har vi Corona i familien. Det sværeste i vores hjem, er at opretholde og bevare den gode relation imellem hinanden. Bevares, jeg har symptomer og er ikke på toppen, men jeg er ikke så hårdt ramt, som dem jeg hørte om i 1. bølge, som blev indlagt på sygehuse mm. (en bekendt sagde i tlf. til mig, at jeg ikke skulle ynke mig selv. Jeg tror han har ret, flere har haft det værre med corona i familien, end vi har.

Corona relation - grus i maskineriet

Men hvad sker der så lige med vores relationer hjemme hos os? Jeg kan se, at vi skændes mere, bliver mere uvenner, råber højere – og græder mere. (det er ikke så rart). Tilgengæld krammer vi mindre, har mindre kontakt (f.eks. øjenkontakt), tilbringer mindre tid sammen og lever hvert sit liv. Det giver måske sig selv, når vi har Corona i familien, og jeg er i selvisolation, men hvorfor rammer det os så hårdt?

I forholdet til mine børn, kan jeg mærke en usikkerhed hos dem. “Er du ok mor?” “Bliver du meget syg?” Hvad med os?” “Hvornår må du komme ud igen?” -men også- “hvorfor må du spise mad i sengen?” “Se så meget tv? (når vi ikke må)?” “Hvorfor skal du ikke rydde op, når vi skal?” De har svært ved at omstille sig, og acceptere at deres behov bliver udskudt. (behov for kram og nærvær fra deres mor) Deres far gør alt hvad han kan for at give dem nærvær, og gerne lidt ekstra, nu hvor jeg er forhindret. Samtidig skal han servere mad for mig, handle ind mm. Alt praktisk, som vi tidligere var to til. Så situationen er også anderledes for ham, og en smule mere presset.

For mit vedkommende gør Coronaen bla. At jeg har mindre overskud, er mere følsom over for lyd, og irriteret over at skulle begrænses til èt rum. Så jeg har en kortere lunte, min mand og mine børn har også kortere lunter… BANG!!! Og så eksploderer det hele, fordi vi har Corona i familien. Byt nu Corona ud med Stress, depression, pres på arbejdet, konflikter i enten vennegruppen eller i dele af familien, så kan reaktionen være den samme.

Hvad gør vi ved det?

Vi prøver at genskabe kontakten, når vi bliver uvenner. Vi øver os i at sige undskyld, trøste – om end på afstand. Løse konflikter, ved at træde et skridt tilbage og forklare vores intention. Prøver at sætte os selv i de andres sted. (det giver faktisk god mening for mig, at både mine børn og min mand er pressede, selv om det er MIG, der ligger syg).

Når vi prøver at se bag om adfærden, bliver det nemmere at være i. De sårende ord, rammer ikke så dybt, når vi i øjeblikket bagefter de er sagt, forstår, at den anden har sagt det i afmagt.

Hvordan er vi kommet hertil? (og måske er vi slet ikke et godt sted?- måske håndterer I corona i familien meget bedre?) Vi er gode til at tale sammen. Gode til at fortælle, når ting går os på. Vi er trygge ved at fortælle hinanden om de svære og sårbare ting- fordi var har en ERFARING I, AT DET BLIVER GODT MODTAGET!

Familie eller parterapi?

Familie eller parterapi kan hjælpe jer, til at få nogle gode vaner. Til at få opbygget den tillid, som I måske savner og mangler. Troen på og erfaringen med, at når noget sårbart bliver delt, så bliver der passet godt på det.

Parterapi kan give mening, når jeres børn er mindre, og I kan mærke at konflikterne er imellem jer voksne. De kan både omhandle jeres parforhold men også uenigheder omkring opdragelse mm. Familieterapi er for jer, med større børn, som kan deltage i samtalerne. (fra ca. 6 år og opefter). Hvor samtalerne handler om hvordan I som familie er sammen, hvad I gerne vil arbejde hen imod mm. (og altså ikke fokuserer på parforholdet).

Læs mere her, hvor jeg lige nu tilbyder 40% på 1. samtale – bestilt i februar 2022. Vi ses på den anden side af min selvisolation 😊.

Hvis du vil læse mere- vil jeg anbefale tidligere indlæg “hvordan får jeg mere overskud?” og  “3 gode tips til at styrke parforholdet

Se også disse indlæg

hvad er en god mor?
Individuel terapi

God mor

Er du en god mor? Er du i tvivl? Bange for ikke at gøre det godt nok? Kommer du til at sammenligne dig med andre mødre? Hvordan ved du om, du er en god mor? Om det du gør er godt (nok)? Det er først om mange år, at vi kan se konsekvenserne af vores valg og handlinger i forhold til vores børn. Som mor kan Tvivlen fylde meget – og nogle gange tager den overhånd.

Taknemmelighed - mærk mere taknemmelighed i dit liv hos psykoterapeut Faaborg
Individuel terapi

Taknemmelighed

Hvor tit mærker du følelsen af taknemmelighed i dit liv? For de mennesker, der er omkring dig? Personligt er det sjældent, at jeg overvejer om eller hvor taknemlig jeg er. Ofte kører hverdagen bare derud af.. masser af ting, jeg skal gøre og forholde mig til – det er sjældent at jeg tillader mig selv, at mærke efter. (lidt dobbeltmoralsk, når jeg ofte beder mine klienter i terapier om at mærke efter, hvordan de har det.)