Corona i familien

Corona i familien
Har du haft corona i familien? Er der nogen i din husstand, som har været smittet? Hvordan kom I igennem det? Hvad var sværest at tackle? Lige nu er jeg testet positiv for corona. Jeg er i selvisolation i vores hus, hverken min mand eller børn har haft det endnu. Men nu har vi Corona i familien. Det sværeste i vores hjem, er at opretholde og bevare den gode relation imellem hinanden.

Del dette indlæg

Har du haft corona i familien? Er der nogen i din husstand, som har været smittet? Hvordan kom I igennem det? Hvad var sværest at tackle?

Lige nu er jeg testet positiv for corona. Jeg er i selvisolation i vores hus, hverken min mand eller børn har haft det endnu. Men nu har vi Corona i familien. Det sværeste i vores hjem, er at opretholde og bevare den gode relation imellem hinanden. Bevares, jeg har symptomer og er ikke på toppen, men jeg er ikke så hårdt ramt, som dem jeg hørte om i 1. bølge, som blev indlagt på sygehuse mm. (en bekendt sagde i tlf. til mig, at jeg ikke skulle ynke mig selv. Jeg tror han har ret, flere har haft det værre med corona i familien, end vi har.

Corona relation - grus i maskineriet

Men hvad sker der så lige med vores relationer hjemme hos os? Jeg kan se, at vi skændes mere, bliver mere uvenner, råber højere – og græder mere. (det er ikke så rart). Tilgengæld krammer vi mindre, har mindre kontakt (f.eks. øjenkontakt), tilbringer mindre tid sammen og lever hvert sit liv. Det giver måske sig selv, når vi har Corona i familien, og jeg er i selvisolation, men hvorfor rammer det os så hårdt?

I forholdet til mine børn, kan jeg mærke en usikkerhed hos dem. “Er du ok mor?” “Bliver du meget syg?” Hvad med os?” “Hvornår må du komme ud igen?” -men også- “hvorfor må du spise mad i sengen?” “Se så meget tv? (når vi ikke må)?” “Hvorfor skal du ikke rydde op, når vi skal?” De har svært ved at omstille sig, og acceptere at deres behov bliver udskudt. (behov for kram og nærvær fra deres mor) Deres far gør alt hvad han kan for at give dem nærvær, og gerne lidt ekstra, nu hvor jeg er forhindret. Samtidig skal han servere mad for mig, handle ind mm. Alt praktisk, som vi tidligere var to til. Så situationen er også anderledes for ham, og en smule mere presset.

For mit vedkommende gør Coronaen bla. At jeg har mindre overskud, er mere følsom over for lyd, og irriteret over at skulle begrænses til èt rum. Så jeg har en kortere lunte, min mand og mine børn har også kortere lunter… BANG!!! Og så eksploderer det hele, fordi vi har Corona i familien. Byt nu Corona ud med Stress, depression, pres på arbejdet, konflikter i enten vennegruppen eller i dele af familien, så kan reaktionen være den samme.

Hvad gør vi ved det?

Vi prøver at genskabe kontakten, når vi bliver uvenner. Vi øver os i at sige undskyld, trøste – om end på afstand. Løse konflikter, ved at træde et skridt tilbage og forklare vores intention. Prøver at sætte os selv i de andres sted. (det giver faktisk god mening for mig, at både mine børn og min mand er pressede, selv om det er MIG, der ligger syg).

Når vi prøver at se bag om adfærden, bliver det nemmere at være i. De sårende ord, rammer ikke så dybt, når vi i øjeblikket bagefter de er sagt, forstår, at den anden har sagt det i afmagt.

Hvordan er vi kommet hertil? (og måske er vi slet ikke et godt sted?- måske håndterer I corona i familien meget bedre?) Vi er gode til at tale sammen. Gode til at fortælle, når ting går os på. Vi er trygge ved at fortælle hinanden om de svære og sårbare ting- fordi var har en ERFARING I, AT DET BLIVER GODT MODTAGET!

Familie eller parterapi?

Familie eller parterapi kan hjælpe jer, til at få nogle gode vaner. Til at få opbygget den tillid, som I måske savner og mangler. Troen på og erfaringen med, at når noget sårbart bliver delt, så bliver der passet godt på det.

Parterapi kan give mening, når jeres børn er mindre, og I kan mærke at konflikterne er imellem jer voksne. De kan både omhandle jeres parforhold men også uenigheder omkring opdragelse mm. Familieterapi er for jer, med større børn, som kan deltage i samtalerne. (fra ca. 6 år og opefter). Hvor samtalerne handler om hvordan I som familie er sammen, hvad I gerne vil arbejde hen imod mm. (og altså ikke fokuserer på parforholdet).

Jeg tilbyder også individuel psykoterapi – og parterapi nær Odense.

Hvis du vil læse mere- vil jeg anbefale tidligere indlæg “hvordan får jeg mere overskud?” og  “3 gode tips til at styrke parforholdet

Se også disse indlæg

Psykoterapeut MPF - nyt logo fra Dansk psykoterapeutforening.
Psykoterapi

Psykoterapi hvad er det?

Hvis vi ikke er de rigtige til at hjælpe andre? hvad gør vi så? hvordan kan psykoterapi hjælpe dig eller en du har nær? For hvad sker der, hvis Ingen gør noget? Læs om psykoterapi og mulighed for at slippe ud af en uoverskuelig situation.

parterapi hjemme øvelser
Parterapi

Parterapi hjemme øvelser

Er der manglende kommunikation i dit parforhold? Eller synes du kommunikationen imellem jer er dårlig- el. misforstået? Har du brug for inspiration til øvelser eller måder, hvor I derhjemme kan tale sammen på en ny og mere forstående måde? Blogindlæg om hjemme øvelser i parterapi.