Individuel terapi Svendborg

Hvad kan terapi gøre for dig?

Individuel terapi Svendborg er for dig, som har lyst til at arbejde med de problemer, du oplever. Det kan sagtens være problemer ifht. Andre mennesker, (kollegaer, venner, familie mm.) men det kan også handle om dig selv. (stress, angst, utilfredshed med livet, sorg mm.)

Når du kommer i terapi hos mig, så lytter jeg først og fremmest til det du siger. Det er min vigtigste opgave. Samtidig med at jeg lytter, spørger jeg ind til det, du siger. Jeg stiller spørgsmål ved ”de selvfølgeligheder” du fortæller, så du tager stilling til det, du selv siger. ER DET NU SÅDAN DET HÆNGER SAMMEN? HVAD SYNES JEG SELV? Ofte fortæller vi en historie på samme måde igen og igen, uden at overveje, om noget er blevet anderledes undervejs. (det som engang gav mening er måske ikke meningsfyldt eller fyldestgørende længere?)

Hvordan foregår individuel terapi?

Et billede på en terapi kan f.eks. ses som et puslespil med mange brikker. Du kommer med puslespillet (det emne, problem, udfordring, du gerne vil tale om). Du bestemmer hvilke brikker, vi starter med (du fortæller om netop dét, der berører dig mest, eller dér, hvor du har lyst til at starte).

Vi lægger puslespillet sammen (du fortæller og jeg spørger ind) Hvis der mangler brikker, tilbyder jeg nogle (jeg foreslår idéer og tanker, som du frit kan vælge til og fra) Hvis puslespillet bliver svært (går vi sammen tættere på (eller længere væk) og måske får vi øje på nye muligheder, når vi står et nyt sted).

Når puslespillet er lavet får det en anden betydning (måske fylder problemet ikke så meget, når du har talt om det, eller du finder ud af, at selv om det er svært, kan du godt klare det mm.)

Jeg bruger en whiteboard tavle til at skrive og tegne på undervejs i terapien. Den hjælper dig til at holde hoved og hale i det, vi taler om, da vi ofte når vidt omkring i terapi. Efterfølgende kan du tage et billede af tavlen, så du kan huske, hvad vi har talt om, når du kommer hjem.

Pris på individuel terapi


En samtale varer 1 time og koster 700 kr. Du har mulighed for at købe et klippekort til 5 individuelle samtaler til 2.975 kr. (du sparer 15%)

Klippekortet er gyldigt i 6 måneder fra købsdato. Ubrugte klip refunderes ikke. Klippekortet er ikke personligt, ubrugte klip kan overdrages til andre.

Det siger kunderne ..

” At blive mødt af Lise, der hvor jeg var i mit livs værste tilstand, det har nok været det største vendepunkt for mig. Lise er utrolig empatisk og yderst dygtig i hendes tilgang til et menneske der var så dårlig mentalt som jeg var. Lise fangede hurtig at jeg var meget visuel, at tale i at tegne og male. Det gav indre ro og blev redningen i at finde hoved og hale i mit indre kaos, tankemylder, stress, depression og angsten.

Allerede ved første samtale fik Lise via visuel redskab, at få samtalen op på en tavle, gjort mig opmærksom på, hvordan jeg gik på kompromis med mit eget selvværd, egne værdier i forsøget på at alle kunne lide mig og det at være god nok. Det var virkeligt det første skridt, der fik hul i de mørke tanker. Sammen har Lise og jeg vendt min hjerne på vrang, fået uhensigtsmæssig tanker vendt til nye tanker og lade dem få plads.

Lise og jeg har pillet mig som et løg, alle de dårlige lag er lagt væk. Lise har fået flyttet mit mindset væk fra “ ikke at være god nok”, “ et dårligt og grimt menneske” til “Jeg er god nok, og jeg er en fantastisk varm person med nogle unikke egenskaber” Lise kan det at lytte, spørge ind, så vi i fællesskab får en god dialog og følelsen af tryghed, tillid, at Lise vil én, det at finde en god vej, en god løsning for situationen.”
- Dorthe, Social og sundhedsassistent

Vidste du, at psykoterapi virker lige så godt som medicin på depression? Hos LB Terapi taler vi om det, som giver mening for dig.

Kilde: The BMJ

Parterapi Ringe Psykoterapeut MPF Lise Bruun Johansen

Om Lise

Undervejs i mit liv, har jeg opdaget, at hver udfordring og hvert problem ikke har et bestemt facit. Det kan ofte løses på flere måder, afhængig af hvad vi som mennesker tillægger værdi.

Jeg startede LB terapi – et Liv i Balance, fordi alle mennesker er forskellige og har forskellige behov. Hvad der føles rigtigt for mig, er ikke nødvendigvis det, der føles rigtigt for dig, og omvendt.

Mit ønske er at hjælpe dig eller jer på den bedst mulige måde, som giver mening for dig/jer.

Ofte stillede spørgsmål

En psykoterapeut har ikke journalpligt. Dvs.  at det offentlige IKKE får kendskab til dine samtaler hos mig. ( med mindre du selv giver samtykke hertil. ) Jeg vægter diskretion højt, og ved at det kan være en privat sag, at gå i terapi.

Titlen som psykoterapeut er ikke beskyttet, ligesom psykologens titel er.

Min uddannelse er godkendt af Reflektor (privat konsulentvirksomhed, der vurderer forskellige psykoterapeutuddannelser ud fra 12 kriterier) uden anmærkninger. Uddannelsen giver direkte optagelse i Dansk Psykoterapeutforening.

Det er din garanti for, at du får kvalificeret terapi, når du kommer hos mig.

Læs mere om forskellen på psykoterapeut og psykolog her

Nej, det kan du ikke (endnu). Det arbejder Dansk Psykoterapeut forening på, men indtil videre er det kun psykologer der har ydernumre, og som du kan få tilskud til.

Tilgengæld har jeg ikke journalpligt. Dvs. at jeg ikke må videregive oplysninger om dig og dit velbefindende -uden dit samtykke. (INGEN behøver at vide, hvilke udfordringer - du bøvler med). Dét kan give tryghed.

Jeg kan hjælpe dig med langt de fleste problemer! Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er rigtigt. Jeg benytter mig ikke af en bestemt metode og følger heller ikke en manual.

Så det problem/de udfordringer du kommer med, dem taler vi om på en måde, så det giver mening for dig. Da alle mennesker er unikke, har vi også brug for forskellige tilgange, – derfor tror jeg også at jeg kan hjælpe dig.

Jeg har bl.a. erfaringer med samtaler om kronisk sygdom, lavt selvværd/voksenmobning.  Stress, depression og alkoholmisbrug. Kontakt mig for at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Jeg har tavshedspligt – dvs. at jeg ikke må videre formidle det du siger, uden din accept. Det gælder økonomiske problemer, utroskab mm. Jeg vægter, at der er tillid i terapien.

Hvis du fortæller mig, om andre el. dig selv som er i fare, eller om mennesker som udsættes for misbrug / omsorgssvigt har jeg pligt til at indberette det. 

Se regler her.