Psykoterapi Svendborg

Hvad kan psykoterapi gøre for dig?

Psykoterapi Svendborg er for dig, som har lyst til at arbejde med de problemer, du oplever. Det kan sagtens være problemer ifht. Andre mennesker, (kollegaer, venner, familie mm.) men det kan også handle om dig selv. (stress, angst, utilfredshed med livet, sorg mm.)

Når du kommer i psykoterapi hos mig, så lytter jeg først og fremmest til det du siger. Det er min vigtigste opgave. Samtidig med at jeg lytter, spørger jeg ind til det, du siger. Jeg stiller spørgsmål ved ”de selvfølgeligheder” du fortæller, så du tager stilling til det, du selv siger. ER DET NU SÅDAN DET HÆNGER SAMMEN? HVAD SYNES JEG SELV? Ofte fortæller vi en historie på samme måde igen og igen, uden at overveje, om noget er blevet anderledes undervejs. (det som engang gav mening er måske ikke meningsfyldt eller fyldestgørende længere?)

Hvordan foregår psykoterapi?

Et billede på psykoterapi kan f.eks. ses som et puslespil med mange brikker. Du kommer med puslespillet (det emne, problem, udfordring, du gerne vil tale om). Du bestemmer hvilke brikker, vi starter med (du fortæller om netop dét, der berører dig mest, eller dér, hvor du har lyst til at starte).

Vi lægger puslespillet sammen (du fortæller og jeg spørger ind) Hvis der mangler brikker, tilbyder jeg nogle (jeg foreslår idéer og tanker, som du frit kan vælge til og fra) Hvis puslespillet bliver svært (går vi sammen tættere på (eller længere væk) og måske får vi øje på nye muligheder, når vi står et nyt sted).

Når puslespillet er lavet får det en anden betydning (måske fylder problemet ikke så meget, når du har talt om det, eller du finder ud af, at selv om det er svært, kan du godt klare det mm.)

Jeg bruger en whiteboard tavle til at skrive og tegne på undervejs i terapien. Den hjælper dig til at holde hoved og hale i det, vi taler om, da vi ofte når vidt omkring i psykoterapi. Efterfølgende kan du tage et billede af tavlen, så du kan huske, hvad vi har talt om, når du kommer hjem.

Psykoterapeut pris

Psykoterapi er momsfritaget.

En samtale varer 1 time og koster 850 kr. Du har mulighed for at købe et klippekort til 5 x individuel psykoterapi til 3.825 kr. (du sparer 10%) Klippekortet er gyldigt i 6 måneder fra købsdato. Ubrugte klip refunderes ikke.

Det siger kunderne om psykoterapi Svendborg...

”Tak til Lise for en god rejse med en uforudsigelig drejning – det har været hårdt og alligevel en fornøjelse.

Lise har en fantastisk måde at formidle og arbejde på, som synliggøres på en whiteboardtavle. Herved bliver "skyggerne" synliggjort, og det bliver let at arbejde videre, når man er kommet hjem. Hendes måde at holde fast i de ting, der er svære og få dem, løst er ubeskrivelig – det virker. Selv det, der er svært at tale om, bliver let i Lises selskab.

Lise er meget fleksibel, hvilket kan være vigtigt, hvis der opstår noget akut.

Jeg gik ind med en forventning om hjælp til at "lære at leve med" – gik ud med en start på et helt nyt liv og nye muligheder for at videreudvikle mig og få et liv, som jeg ønsker det.

Jeg er sikker på, at jeg vil vende tilbage, hvis jeg står overfor små bump i mit liv. De helt store er blevet meget mindre, og jeg kan mærke lykkelige stunder igen."

Varme anbefalinger herfra
- Nanna, 54 år

Vidste du, at psykoterapi virker lige så godt som medicin på depression? Hos LB Terapi taler vi om det, som giver mening for dig.

Kilde: The BMJ

Psykoterapeut Fyn | Psykoterapi Svendborg. Psykoterapeut Svendborg

Psykoterapeut Svendborg

Undervejs i mit liv, har jeg opdaget, at hver udfordring og hvert problem ikke har et bestemt facit. Det kan ofte løses på flere måder, afhængig af hvad vi som mennesker tillægger værdi.

Jeg startede LB terapi – et Liv i Balance, fordi alle mennesker er forskellige og har forskellige behov. Hvad der føles rigtigt for mig, er ikke nødvendigvis det, der føles rigtigt for dig, og omvendt.

Mit ønske er at hjælpe dig eller jer på den bedst mulige måde, som giver mening for dig/jer.

Ofte stillede spørgsmål

En psykoterapeut har ikke journalpligt. Dvs.  at det offentlige IKKE får kendskab til dine samtaler hos mig. ( med mindre du selv giver samtykke hertil. ) Jeg vægter diskretion højt, og ved at det kan være en privat sag, at gå i terapi.

Titlen som psykoterapeut er ikke beskyttet, ligesom psykologens titel er.

Min uddannelse er godkendt af Reflektor (privat konsulentvirksomhed, der vurderer forskellige psykoterapeutuddannelser ud fra 12 kriterier) uden anmærkninger. Uddannelsen giver direkte optagelse i Dansk Psykoterapeutforening.

Det er din garanti for, at du får kvalificeret terapi, når du kommer hos mig.

Læs mere om forskellen på psykoterapeut og psykolog her

Nej, det kan du ikke (endnu). Det arbejder Dansk Psykoterapeut forening på, men indtil videre er det kun psykologer der har ydernumre, og som du kan få tilskud til.

Tilgengæld har jeg ikke journalpligt. Dvs. at jeg ikke må videregive oplysninger om dig og dit velbefindende -uden dit samtykke. (INGEN behøver at vide, hvilke udfordringer - du bøvler med). Dét kan give tryghed.

Jeg kan hjælpe dig med langt de fleste problemer! Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er rigtigt. Jeg benytter mig ikke af en bestemt metode og følger heller ikke en manual.

Så det problem/de udfordringer du kommer med, dem taler vi om på en måde, så det giver mening for dig. Da alle mennesker er unikke, har vi også brug for forskellige tilgange, – derfor tror jeg også at jeg kan hjælpe dig.

Jeg har bl.a. erfaringer med samtaler om kronisk sygdom, lavt selvværd/voksenmobning.  Stress, depression og alkoholmisbrug. Kontakt mig for at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Jeg har tavshedspligt – dvs. at jeg ikke må videre formidle det du siger, uden din accept. Det gælder økonomiske problemer, utroskab mm. Jeg vægter, at der er tillid i terapien.

Hvis du fortæller mig, om andre el. dig selv som er i fare, eller om mennesker som udsættes for misbrug / omsorgssvigt har jeg pligt til at indberette det. 

Se regler her.