Parterapi

Hvorfor vælge parterapi?

Parterapi Svendborg kan være en løsning for jer, som ikke er tilfredse med jeres parforhold. Måske har I oplevet store skelsættende ting. Utroskab, svigt af tillid, vold, dødsfald / sygdom i nær familie mm.  Ting, som gør, at parforholdet ikke giver den tryghed, det tidligere har gjort.

Måske er der andre mindre synlige ting? Følelsen af ikke at blive hørt, følelsen af ikke at være elsket (måske så meget som tidligere), følelsen af ikke at kunne tale ordentligt sammen? Måske har du eller I begge en fornemmelse af at jeres forskelligheder fylder mere i parforholdet end kærligheden og tiltrækningen til hinanden gør?

I parterapi hjælper jeg jer, til igen at kunne tale sammen på en respektfuld måde. Dvs. at I øver jer i at sige jeres budskab – uden beskyldninger, og at lytte, uden at gå i forsvar. For nogle par, er det for svært at tale direkte til hinanden i de første parterapier. Min funktion som parterapeut er da, at lytte og være moderator. At hjælpe jer, så I på sigt igen kan tale med hinanden på en respektfuld måde.

Hvordan fungerer parterapi?

Når I kommer i parterapi hos mig er det forskelligt, hvor mange gange forløbet strækker sig over. Typisk har vi en opstartssamtale, hvor jeg hører om jeres udfordringer. Derefter har jeg en individuel samtale med jer hver især, hvor jeg hører om jeres ønsker og behov.

Herefter mødes vi alle tre, og sammen finder vi ud af, hvad der ikke fungerer i jeres forhold. Vi undersøger, hvorfor det ikke fungerer, og hvad vi skal arbejde hen imod i parterapien. Målet er, at I får det parforhold, I ønsker jer. Som parterapeut guider jeg jer, til at arbejde med de uhensigtsmæssige og fastlåste mønstre. Det er disse mønstre, som gør jeres parforhold problematisk. Når det, I plejer at gøre (som ikke fungerer) ændres, bliver der plads til udvikling og kærlighed i jeres parforhold.

 

Teorier bag parterapi Svendborg

Teoretisk læner jeg mig op ad Imagoterapi og EFFT i parterapi. Kort fortalt handler det om, at jeg hjælper jer med at se de negative mønstre (el. vaner) om er i jeres parforhold. Når de er klarlagte kan vi arbejde med dem. I kan tage stilling til om disse mønstre giver mening, eller hvad I hellere vil have i stedet for. Gennem dialoger, øver I jer i at tale, lytte og spejle hinanden, så I begge føler jer hørt. Mit fokus i parterapi er at hjælpe jer til at genfinde kontakten (og kærligheden) imellem jer.

Parterapien fortsætter indtil I kan gøre det på egen hånd hjemme. Det er altså jer, der bestemmer, hvor langt forløbet skal være og hvad I vil arbejde med. Parterapi Svendborg kan ses som en kick start på et nyt og bedre forhold.

Pris parterapi fyn (inkl. moms)


En parterapi session varer 90 minutter og koster 1.500 kr.

V. køb af klippekort til parterapi gives op til 15% i rabat.
(kortet er gyldigt inden for 6 måneder efter udstedelsesdato og ubrugte klip refunderes ikke.) Læs om forløb under ”Parterapeut priser”

Parterapeut priser

Det er muligt at booke enkeltstående parterapier, men jeg anbefaler at I vælger en pakke- hvorved I forpligter jer til i fællesskab at arbejde sammen om at få et bedre parforhold. Hvis I betaler fra gang til gang kan bevidstheden om at det koster penge, være en forhindring for at undersøge problemstillinger helt i bund. Derved kan I miste vigtige forståelser og nuancer i samspillet med hinanden. Samtidig skaber det en tryghed imellem jer at vide, at I har flere samtaler. Det kan give en følelse af ”du vil mig faktisk! – selv om jeg nogle gange mærker Tvivlen”.

Ved opstart af parterapi, er det vigtigt, at I har hver en individuel samtale med mig. Her undersøger vi de strategier og fortællinger, I har med jer, fra tidligere i livet. I denne samtale er det også muligt at tale om, hvad der er svært i jeres parforhold – UDEN at den anden bliver såret. (Vi undgår en del reparationsarbejde i kontakten imellem jer, da disse følelser får stemme i følgeskab med anerkendelsen og forståelsen i parterapien.

Prisen på pakkerne kan deles op i 3 rater. Dvs. at I kan sprede betalingen over 3 måneder. At gå i parterapi er en investering i det forhold- I i sin tid sagde ja til- og som I troede og håbede på, skulle vare resten af livet. Et parterapi forløb hjælper jer tilbage på det oprindelig spor- hvor troen, håbet og kærligheden er til stede.

NB! Valg af pakke. kan udskydes til EFTER 1. parterapi. I kan beslutte jer, i fred og ro, når I er kommet hjem. Ønsker I at købe et forløb modregnes betaling af 1. parterapi i forløbets pris.

Grundpakken - 5 x parterapi (spar 10%) Pris 6.750 kr.

Grundpakken er et terapiforløb, der fokuserer på at etablere et grundlæggende fundament for jeres relation. Dette forløb er designet til at løsne konkrete udfordringer eller problemområder, som I står over for. Det kan f.eks. være en enkeltstående situation, der har skabt afstand imellem jer, eller mønstre I ser gentage sig og som I ønsker at ændre.

I vil blive guidet gennem forskellige øvelser og samtaler, der hjælper jer med at identificere og forstå jeres (både dine egne og din partners) følelser, behov og kommunikationsmønstre. I får strategier til at begynde at arbejde på jeres forhold samt forbedre kommunikationen og styrke forbindelsen mellem jer.

Dette forløb er ofte det første skridt i terapiprocessen og giver jer mulighed for at få en bedre forståelse af jeres forhold og arbejde på at løse de problemer eller konflikter, I oplever. Det er et grundlæggende, men vigtigt trin i retning af at skabe positive ændringer og forbedringer i jeres samliv.

Det forpligtende parforhold - 8 x parterapi (spar 15%) Pris 10.200 kr.

Det forpligtende parforhold er et parterapiforløb på 8 samtaler, til jer, der ønsker at forpligte sig til at styrke jeres forhold og investere i jeres fremtid sammen.

I dette forløb vil vi sammen arbejde om at skabe et solidt fundament for jeres forhold. Ved at tage udgangspunkt i jeres individuelle erfaringer og behov, vil vi skabe ændringer mønstrene imellem jer, så I får og et stærkere og mere tilfredsstillende parforhold. Når I får indsigt i både jeres egne og jeres partners kan I nysgerrigt (uden at dømme eller forsvare jer) udforske og løse de udfordringer, I står over for i jeres forhold. Det kan være alt fra kommunikationsproblemer og konflikter til manglende intimitet eller tillidsbrud, f.eks. utroskab el. svigt Jeg guider jer gennem denne proces med empati, forståelse og professionel facilitering.

Ved at vælge det forpligtende forløb viser I hinanden, at I er klar til at investere både tid og energi for at styrke jeres forhold. I er villige til at arbejde på jeres parforhold og fælles udvikling gennem en længere periode.

Det skaber tryghed i parforholdet, at I forpligter jer til et forløb. hvor I begge er engagerede og er villige til at gøre en vedvarende indsats for at opnå et mere tilfredsstillende parforhold og varige resultater.

Det omfattende parforløb med personlig sparring - 11 x parterapi (spar 15%) Pris 14.025 kr.

Dette forløb er til jer, der ønsker en terapeutisk oplevelse, der er skræddersyet til jeres unikke behov og omstændigheder. Det er en udbygning af ”Det forpligtende parforhold”.

Udover 11 parterapier- som kan fordeles over 1 år, får I 2 x 15 min. Telefonisk sparring – hver især. Det er min erfaring, at når I arbejder med parforholdet gennem en længere periode – kan der opstå sårbare situationer, hvor personlig sparring kan være uvurderlig. Jeg tilbyder muligheden. I kan ringe til mig- og få sparring og støtte, til dét I står i LIGE NU! (hvis jeg ikke tager telefonen aftaler vi en tid til sparring inden for 24 timer). I får altså fleksibel og akut støtte og sparring, ved behov!

Jeg anbefaler, at der går ca. 2 uger imellem hver parterapi – i hvert fald de første 5-6 samtaler. Herefter er trygheden og sikkerheden på hinanden større- og samtalerne kan skifte karakter til mere vedligeholdende samtaler. At gå fra store ændringer til finjusteringer af parforholdet – så det bliver endnu bedre.

NB! Klippekort til dette forløb gælder i et helt år.

Anbefaling parterapi...

”Efter nogle hårde år for vores parforhold var parterapi blevet uundgåeligt – enten som et forsøg på at finde hinanden igen, eller som hjælp til at opløse forholdet på en værdig måde. Vi har to gange tidligere forsøgt os med fælles terapi, men desværre uden effekt.

Vi hørte om Lise gennem nogle venner, og valgte at prøve det af. Og det har været fantastisk. Vi har nu været i parterapi igennem ca. fire måneder, og vi er ikke længere i tvivl om, at vi fortsat skal være et par. Vi har fundet hinanden igen, og kan nu igen mærke den kærlighed til hinanden, som i mange år har været overdøvet af konflikter og manglende forståelse for og anerkendelse af hinanden.

Lise kan noget, som ingen anden parterapeut har formået; hun mærker os fuldstændigt, og hun var meget hurtig til at finde ud af, hvem vi er som både mennesker og som par.

Lise er enormt åben og lyttende i sin tilgang, og hun er exceptionelt god til, med udgangspunkt i det hun hører og mærker, at styre os ind i den gode og konstruktive kommunikation, som er det, vores forhold har manglet.

Vi er slet ikke færdige med at gå i parterapi, og vi agter at fortsætte hos Lise noget tid endnu. Og mon ikke at vi, når forløbet er slut, fortsat vil tage en session med Lise i ny og næ for at tage temperaturen på vores parforhold, og komme eventuelle udfordringer i forkøbet. Vi kan varmt anbefale Lise til alle par, der har brug for hjælp til alt det svære, der kan være i et hvilket som helst parforhold.”
- Susanne og Ole, Sydfyn

”Vidste du, at 90% af det vi reagerer på i parterapi, er noget vi har med i vores bagage fra tidligere? De sidste 10% er noget vores partner gør.”

Psykoterapeut Fyn | Psykoterapi Svendborg. Psykoterapeut Svendborg

Om Lise

Jeg elsker kærlighed! Jeg startede LB Terapi - parterapi Svendborg, fordi jeg gerne vil hjælpe par med at få et bedre parforhold. Jeg tror på, at meget kan overkommes, ændres og tilgives - nogle gange skal vi have hjælp til det. Det kan være hårdt, svært og sårbart, at skulle dele sine følelser med hinanden - specielt hvis følelsen af svigt, har været der.

Som parterapeut nær Svendborg fyldes jeg af stor taknemmelighed, når jeg får lov til at hjælpe par, med jeres parforhold. Jeg er ydmyg over, at få lov til at deltage lige dèr, hvor det er allermest sårbart. Hvor følelserne er så stærke, og hvor det kan gøre rigtig ondt. Men samtidig er det også i parforholdet, at vi kan føle os allermest trygge og opleve kærlighedens glæder.

Mit ønske er, gennem parterapi Svendborg, at hjælpe jer på den bedst mulige måde, som giver mening for jer.

Ofte stillede spørgsmål i parterapi

Nej! Sådan er det ofte i et parforhold. Det er min opgave som parterapeut, at sørge for at I begge får "taletid" så I føler jer hørt.

Faktisk er det en fordel i parterapi, hvis I taler med færre ord, og kortere sætninger, da det er nemmere for jeres partner, at forholde sig til korte (og direkte) beskeder.

Nej, I skal tale om det som giver mening for jer!

Ofte er skænderier om børn, utroskab, praktiske opg. mm. dog udtryk for de følelser, som IKKE er blevet hørt. (kan jeg stole på dig? er du der for mig?)

Sammen finder vi en samtaleform i parterapien, som giver mening for jer, og som hjælper jer videre til det parforhold, I ønsker jer.

Jeg kan med parterapi hjælpe jer med langt de fleste problemer! Ofte er det ikke det enkelte problem, som er problemet, men derimod den måde I samtaler (og evt. misforstår) hinanden på. Jeg hjælper jer til igen at tale sammen på en konstruktiv og lyttende måde.

Jeg har bl.a. erfaringer med parterapi ifht. skilsmisse, utroskab, småbørnsfamilier og udfordringer i sammenbragte familier.

Du kan også have individuelle samtaler- hvis du har behov for at arbejde med noget, uden din partners tilstedeværelse. Læs mere på psykoterapeut Odense og psykoterapi Svendborg.

Jeg har tavshedspligt – dvs. at jeg ikke må videre formidle det I siger, uden jeres accept. Det gælder økonomiske problemer, utroskab mm. Jeg vægter, at der er tillid i parterapien.

Jeg holder ikke på hemmeligheder sammen med den ene eller jer begge. Hvis du har frustrationer over din partner, kan jeg bruges som buffer (her kan du læsse af) og bagefter hjælper jeg dig med at omformulere det, så du kan sige essensen til din partner.

Hvis I fortæller mig, om andre el. jer selv som er i fare, eller om mennesker som udsættes for misbrug / omsorgssvigt har jeg pligt til at indberette det. 

Se regler her.