Parterapi

Hvorfor vælge parterapi?

Parterapi Svendborg kan være en løsning for jer, som ikke er tilfredse med jeres parforhold. Måske har I oplevet store skelsættende ting. Utroskab, svigt af tillid, vold, dødsfald / sygdom i nær familie mm.  Ting, som gør, at parforholdet ikke giver den tryghed, det tidligere har gjort.

Måske er der andre mindre synlige ting? Følelsen af ikke at blive hørt, følelsen af ikke at være elsket (måske så meget som tidligere), følelsen af ikke at kunne tale ordentligt sammen? Måske har du eller I begge en fornemmelse af at jeres forskelligheder fylder mere i parforholdet end kærligheden og tiltrækningen til hinanden gør?

I parterapi hjælper jeg jer, til igen at kunne tale sammen på en respektfuld måde. Dvs. at I øver jer i at sige jeres budskab – uden beskyldninger, og at lytte, uden at gå i forsvar. For nogle par, er det for svært at tale direkte til hinanden i de første parterapier. Min funktion som parterapeut er da, at lytte og være moderator. At hjælpe jer, så I på sigt igen kan tale med hinanden på en respektfuld måde.

Hvordan fungerer parterapi?

Når I kommer i parterapi hos mig er det forskelligt, hvor mange gange forløbet strækker sig over. Typisk har vi en opstartssamtale, hvor jeg hører om jeres udfordringer. Derefter har jeg en individuel samtale med jer hver især, hvor jeg hører om jeres ønsker og behov.

Herefter mødes vi alle tre, og sammen finder vi ud af, hvad der ikke fungerer i jeres forhold. Vi undersøger, hvorfor det ikke fungerer, og hvad vi skal arbejde hen imod i parterapien. Målet er, at I får det parforhold, I ønsker jer. Som parterapeut guider jeg jer, til at arbejde med de uhensigtsmæssige og fastlåste mønstre. Det er disse mønstre, som gør jeres parforhold problematisk. Når det, I plejer at gøre (som ikke fungerer) ændres, bliver der plads til udvikling og kærlighed i jeres parforhold.

 

Teorier bag parterapi Svendborg

Teoretisk læner jeg mig op ad Imagoterapi og EFFT i parterapi. Kort fortalt handler det om, at jeg hjælper jer med at se de negative mønstre (el. vaner) om er i jeres parforhold. Når de er klarlagte kan vi arbejde med dem. I kan tage stilling til om disse mønstre giver mening, eller hvad I hellere vil have i stedet for. Gennem dialoger, øver I jer i at tale, lytte og spejle hinanden, så I begge føler jer hørt. Mit fokus i parterapi er at hjælpe jer til at genfinde kontakten (og kærligheden) imellem jer.

Parterapien fortsætter indtil I kan gøre det på egen hånd hjemme. Det er altså jer, der bestemmer, hvor langt forløbet skal være og hvad I vil arbejde med. Parterapi Svendborg kan ses som en kick start på et nyt og bedre forhold.

Pris på parterapi


Parterapi varer 90 minutter og koster 1.100 kr. pr. gang.

I har mulighed for at købe et klippekort til 5 x parterapi (kortet er gyldigt inden for 6 måneder efter udstedelsesdato og ubrugte klip refunderes ikke.) Pris for 5 x parterapi á 90 minutter er 4.675 kr. (I sparer 15%).

Det siger kunderne..

”Efter nogle hårde år for vores parforhold var parterapi blevet uundgåeligt – enten som et forsøg på at finde hinanden igen, eller som hjælp til at opløse forholdet på en værdig måde. Vi har to gange tidligere forsøgt os med fælles terapi, men desværre uden effekt.

Vi hørte om Lise gennem nogle venner, og valgte at prøve det af. Og det har været fantastisk. Vi har nu været i parterapi igennem ca. fire måneder, og vi er ikke længere i tvivl om, at vi fortsat skal være et par. Vi har fundet hinanden igen, og kan nu igen mærke den kærlighed til hinanden, som i mange år har været overdøvet af konflikter og manglende forståelse for og anerkendelse af hinanden.

Lise kan noget, som ingen anden parterapeut har formået; hun mærker os fuldstændigt, og hun var meget hurtig til at finde ud af, hvem vi er som både mennesker og som par.

Lise er enormt åben og lyttende i sin tilgang, og hun er exceptionelt god til, med udgangspunkt i det hun hører og mærker, at styre os ind i den gode og konstruktive kommunikation, som er det, vores forhold har manglet.

Vi er slet ikke færdige med at gå i parterapi, og vi agter at fortsætte hos Lise noget tid endnu. Og mon ikke at vi, når forløbet er slut, fortsat vil tage en session med Lise i ny og næ for at tage temperaturen på vores parforhold, og komme eventuelle udfordringer i forkøbet. Vi kan varmt anbefale Lise til alle par, der har brug for hjælp til alt det svære, der kan være i et hvilket som helst parforhold.”
- Susanne og Ole, Sydfyn

”Vidste du, at 90% af det vi reagerer på i parterapi, er noget vi har med i vores bagage fra tidligere? De sidste 10% er noget vores partner gør.”

Parterapi Ringe Psykoterapeut MPF Lise Bruun Johansen

Om Lise

Jeg elsker kærlighed! Jeg startede LB Terapi - parterapi Svendborg, fordi jeg gerne vil hjælpe par med at få et bedre parforhold. Jeg tror på, at meget kan overkommes, ændres og tilgives - nogle gange skal vi have hjælp til det. Det kan være hårdt, svært og sårbart, at skulle dele sine følelser med hinanden - specielt hvis følelsen af svigt, har været der.

Som parterapeut nær Svendborg fyldes jeg af stor taknemmelighed, når jeg får lov til at hjælpe par, med jeres parforhold. Jeg er ydmyg over, at få lov til at deltage lige dèr, hvor det er allermest sårbart. Hvor følelserne er så stærke, og hvor det kan gøre rigtig ondt. Men samtidig er det også i parforholdet, at vi kan føle os allermest trygge og opleve kærlighedens glæder.

Mit ønske er, gennem parterapi Svendborg, at hjælpe jer på den bedst mulige måde, som giver mening for jer.

Ofte stillede spørgsmål i parterapi

Nej! Sådan er det ofte i et parforhold. Det er min opgave som parterapeut, at sørge for at I begge får "taletid" så I føler jer hørt.

Faktisk er det en fordel i parterapi, hvis I taler med færre ord, og kortere sætninger, da det er nemmere for jeres partner, at forholde sig til korte (og direkte) beskeder.

Nej, I skal tale om det som giver mening for jer!

Ofte er skænderier om børn, utroskab, praktiske opg. mm. dog udtryk for de følelser, som IKKE er blevet hørt. (kan jeg stole på dig? er du der for mig?)

Sammen finder vi en samtaleform i parterapien, som giver mening for jer, og som hjælper jer videre til det parforhold, I ønsker jer.

Jeg kan med parterapi hjælpe jer med langt de fleste problemer! Ofte er det ikke det enkelte problem, som er problemet, men derimod den måde I samtaler (og evt. misforstår) hinanden på. Jeg hjælper jer til igen at tale sammen på en konstruktiv og lyttende måde.

Jeg har bl.a. erfaringer med parterapi ifht. skilsmisse, utroskab, småbørnsfamilier og udfordringer i sammenbragte familier.

Jeg har tavshedspligt – dvs. at jeg ikke må videre formidle det I siger, uden jeres accept. Det gælder økonomiske problemer, utroskab mm. Jeg vægter, at der er tillid i parterapien.

Jeg holder ikke på hemmeligheder sammen med den ene eller jer begge. Hvis du har frustrationer over din partner, kan jeg bruges som buffer (her kan du læsse af) og bagefter hjælper jeg dig med at omformulere det, så du kan sige essensen til din partner.

Hvis I fortæller mig, om andre el. jer selv som er i fare, eller om mennesker som udsættes for misbrug / omsorgssvigt har jeg pligt til at indberette det. 

Se regler her.