Hvad koster en skilsmisse?

Hvad koster en skilsmisse? Red jeres forhold via parterapi hos LB Terapi.
I en parterapi spurgte et par mig, om jeg vidste hvad det kostede at blive skilt? Jeg tænkte umiddelbart, at det...

Del dette indlæg

“Hvad koster en skilsmisse?” I en parterapi spurgte et par mig, om jeg vidste hvad det kostede at blive skilt? Jeg tænkte umiddelbart, at det nok både var billigt og nemt – sådan rent praktisk. – jeg har efterfølgende googlet det, og det koster 650 kr. – og hvis parterne er uenige og skal have hjælp af Familieretshuset koster det yderligere 1.630 kr. Altså i alt 2.280 kr. ( det er da ret billigt tænker jeg)

Efterfølgende fortalte parret mig, hvoraf den ene part var blevet skilt år forinden, at det var dyrt efterfølgende med to boliger, børnepenge, forsikringer osv…

Dertil kommer de ikke økonomiske konsekvenser. (Dele-børn, savn af den anden forældre, deling af ferier..) At blive enig med sin eks-partner, hvis der er fælles børn eller dyr. Så hvad koster en skilsmisse? Det kan blive dyrt- både økonomisk og psykisk.

Psykisk er det måske en lettelse – “jeg slipper for problemerne – eller den anden person”. Men kender du udtrykket “græsset er ikke grønnere på den anden side”. Med frihed og singleliv kommer der andre udfordringer, nye valg skal træffes og nye erfaringer skal dannes – både positive og negative. Dèt kræver energi.

Min pointe er, at det nok er billigere at begynde i parterapi end at blive skilt. (dermed ikke sagt, at ethvert forhold skal reddes og parterapi er en universal løsning) Men ofte er det en god investering at bruge penge på sit forhold, at forebygge og nå at tage konflikter og uhensigtsmæssige mønstre i opløbet, inden de bliver automatiske.

I et parterapi forløb hos mig, sætter vi fokus på de mønstre, som er dårlige for jeres forhold. Vi dekonstruerer dem ( skiller dem ad, og sætter dem sammen på en ny måde), så jeres mønstre opbygger jeres parforhold og bliver hensigtsmæssige for jeres parforhold. Og ikke nedbryder det.

Så hvad koster en skilsmisse?

Prisen for en skilsmisse er økonomisk billigere end parterapi. Tilgengæld er det muligt at redde flere ting i parterapi, end en skilsmisse oftest kan gøre. Hos LB Terapi varer et parterapi forløb ofte 10-20 gange. Fra vi får fundet problemerne, italesat dem, ændret dem og igen taget styringen over jeres parforhold. Dèt kræver tid og energi. Tilgengæld er det en vedvarende løsning. Når I først har lært (igen) at tale sammen. At lytte og møde hinandens behov – så opleves problemerne mere overkommelige. Læs mere om parterapi her.

 

  • Så svaret på “hvad koster en skilsmisse?” – “den er rå-dyr” 🙂 hilsen hustruen til en jæger. 🙂
Hvad koster en skilsmisse? Red jeres forhold via parterapi hos LB Terapi.

Se også disse indlæg

hvad er en god mor?
Individuel terapi

God mor

Er du en god mor? Er du i tvivl? Bange for ikke at gøre det godt nok? Kommer du til at sammenligne dig med andre mødre? Hvordan ved du om, du er en god mor? Om det du gør er godt (nok)? Det er først om mange år, at vi kan se konsekvenserne af vores valg og handlinger i forhold til vores børn. Som mor kan Tvivlen fylde meget – og nogle gange tager den overhånd.

Taknemmelighed - mærk mere taknemmelighed i dit liv hos psykoterapeut Faaborg
Individuel terapi

Taknemmelighed

Hvor tit mærker du følelsen af taknemmelighed i dit liv? For de mennesker, der er omkring dig? Personligt er det sjældent, at jeg overvejer om eller hvor taknemlig jeg er. Ofte kører hverdagen bare derud af.. masser af ting, jeg skal gøre og forholde mig til – det er sjældent at jeg tillader mig selv, at mærke efter. (lidt dobbeltmoralsk, når jeg ofte beder mine klienter i terapier om at mærke efter, hvordan de har det.)