Parforhold i krise

Parforhold i krise. Parterapi Odense. Parterapeut Odense.
Er jeres parforhold i krise? Oplever du, at dig og din partner har svært ved at tale sammen? Måske skændes I meget? Eller måske er I næsten stoppet med at tale med hinanden? Måske er intimitet og sexlysten blevet mindre? Parterapi kan reparere et parforhold i krise.

Del dette indlæg

Parforholdsproblemer.

Forleden var jeg til et møde. En anden deltagere lænede sig tilbage på stolen. Der kom en lille ”knæk” lyd fra stoleryggen. Deltageren skyndte sig at læne sig frem- afventende, om hele stolen gik fra hinanden. Der skete ingenting og deltageren sad forholdsvis roligt resten af mødet.

Jeg kom til at tænke på, at den beskadiget stol på mange områder minder om et parforhold i krise. Hvis en stol får en knæk eller bræk- har vi flere muligheder. Vi kan smide stolen ud. Vi kan sætte den til side, og kun bruge den, når der kommer mange gæster. Vi kan få den repareret. Vi kan købe en ny. Vi kan også fortsætte med at bruge den – og håbe at den ikke går helt i stykker. Mulighederne er mange. Hvad vi vælger kommer an på mange ting- vores forhold til stolen, vores tid, energi og økonomi.

Parforhold i krise.

Når et parforhold er i krise har vi også flere valgmuligheder. Vi kan vælge at lukke øjnene (sætte stolen i hjørnet og kun tage den frem, når vi SKAL bruge mange siddepladser.) Vi kan også vælge at gå fra hinanden eller ødelægge parforholdet endnu mere -f.eks. ved at fortsætte med at såre hinanden. (smide stolen ud).Læs evt. “Hvad koster en skilmsmisse?” Vi kan lukke øjnene for vores problemer- og håbe at de går væk af sig selv. (hvornår er problemerne nogensinde gået væk af sig selv???)

Eller vi kan vælge at gå i parterapi og reparere vores parforhold ( og reparere stolen).

Problemer i parforhold.

Hvorvidt I vil ændre jeres parforhold i krise er op til jer selv. Det kræver arbejde af jer. Så overvej hvad jeres parforhold betyder for jer. Er det som en billig stol- der nemt kan udskiftes? (mon du kan og vil blive lige så (u)tilfreds med en anden partner? Eller er jeres parforhold mere en vintage stol eller en kostbar designer stol? En unika produktion?

Måske er din partner som en designer stol for dig? (sjælden, unik og kostbar) Måske er det vigtigt for jer- at forblive sammen fordi I har børn? – at bevare familien?

Styrk jeres parforhold med Parterapi Odense.

Når I vælger at begynde i parterapi, vælger I samtidig at blive bevidste om og tage ansvar for jeres parforhold i krise. Som parterapeut nær Odense benytter jeg mig af Imago parterapi. Dvs. at I i parterapien øver jer i at tale og ikke mindst LYTTE til hinanden. I skaber en mere anerkendende kontakt til hinanden, hvor det bliver muligt at tale sammen, også om svære emner, uden at skændes. Læs gerne “3 gode tips til at styrke parforholdet.”

Se også disse indlæg

konflikthåndtering i parforhold. Få hjælp til at tale bedre sammen med parterapi Fyn.
Parterapi

Konflikthåndtering i parforhold

Hvad har en ovn og et parforhold til fælles? Forleden gik vores ovn i stykker- og jeg kom til at tænke på parforhold! Læs mere for at finde sammenhængen 🙂

Hvad er vigtigt i et parforhold? Parterapeut Odense, Faaborg og Svendborg.
Parterapi

Hvad er vigtigt i et parforhold?

Hvad er vigtigt i et parforhold? og ikke mindst- hvordan opnår vi det? Læs min guide med 3 trin her.