Hvad er en god terapi?

hvad er god terapi?
Hvad er god terapi? Hvad er en god terapeut? Hvordan kan du som klient vide, at terapi hos mig, kan hjælpe dig? Disse spørgsmål (og mange flere blev jeg optaget af den anden dag)... For hvordan finder vi ud af, hvilke kompetencer en "hjælper", "træner", "rådgiver" skal have, for at kunne hjælpe netop os?

Del dette indlæg

Hvad er god terapi? Hvad er en god terapeut? Hvordan kan du som klient vide, at terapi hos mig, kan hjælpe dig? Disse spørgsmål (og mange flere blev jeg optaget af den anden dag)… For hvordan finder vi ud af, hvilke kompetencer en “hjælper”, “træner”, “rådgiver” skal have, for at kunne hjælpe netop os?

Skal have prøvet det selv?

Jeg træner en del- bla. løber jeg halvmarathon. Det er vigtigt for mig, at de trænere, jeg går på hold hos er fitte. Dvs. at de ved noget om træning og restitution, og at de holder deres kroppe i god form. (så synes jeg som udgangspunkt godt om en træner).  Jeg har faktisk også en forventning om, at min bankrådgiver, har styr på sin egen privatøkonomi. (hvordan skal han kunne rådgive mig ordentligt- hvis han ikke selv kan finde ud af det med penge?).

Betyder det så, at god terapi kun finder sted, når terapeuten har haft samme udfordringer som det, du kommer i terapi med? Bliver terapi mere kvalificeret, hvis jeg selv har oplevet utroskab eller gennemgået en skilsmisse? Skal jeg som terapeut have bøvlet med lavt selvværd eller negativ fortællinger om mig selv, for at kunne yde god og effektfuld terapi?

Er "viden om " nok?

  • Gældsrådgiveren behøver ikke at have prøvet at gå bankerot.
  • Pædagogen  behøves ikke selv at have børn.
  • Kokken behøves ikke være godt i stand for at kunne lave god mad
  • Lægen behøves ikke selv at have brækket en arm, for at kunne behandle den.

I mit eget privatliv, har jeg oplevet op og nedture. Jeg har mistet mennesker, jeg elsker. Jeg har både følt mig svigtet, som en dårlig mor, dårlig hustru. Følt mig ikke god nok osv. 

Men jeg er hverken blevet skilt, levet i en sammenbragt familie eller haft en depression.. Gør det mig til en dårligere terapeut ifht. de problemstillinger? Får du mindre ud af din terapi hos mig, når jeg ikke selv har haft de udfordringer, du kommer med?

Svaret er “nej- det mener jeg ikke!”

Jeg har måske ikke egne erfaringer om det, du fortæller. Men qua min uddannelse er jeg øvet i at møde dig, der hvor du er. Samt at lytte og spørge ind til dine oplevelser, så jeg kan hjælpe dig bedst muligt. (og det er jo ikke sikkert, at du har brug for det samme, som jeg havde brug for, hvis jeg havde oplevet de samme udfordringer, som dem du bøvler med nu).

 

God terapi

Fra mit perspektiv handler det om, hvordan jeg bruger det teori, jeg har lært under min uddannelse til psykoterapeut MPF. Og endnu vigtigere – hvordan jeg møder dig, som menneske. Kan du lide mig? Føler du dig set, og hørt af mig? Eller får du en fornemmelse af, at jeg ved bedre, og helst vil høre mig selv tale?

Når jeg indgår i en relation med en fitnesstræner, bankrådgiver mm. Så handler det om, hvorvidt jeg føler mig tryg. Ved personen, hvad han/hun snakker om? Er vedkommende dygtig? og mest af alt – kan personen hjælpe mig med min udfordring?

Hos LB Terapi handler god terapi i høj grad om, at du som kunde føler dig mødt. At du er tryg i mit selskab, at du stoler på mig, og at du har lyst til at dele, dèt du bøvler med. Når dèt sker- så kan jeg bedre hjælpe dig.

Kontakt mig gerne hvis du er blevet nysgerrig og vil vide mere.

Se også disse indlæg

konflikthåndtering i parforhold. Få hjælp til at tale bedre sammen med parterapi Fyn.
Parterapi

Konflikthåndtering i parforhold

Hvad har en ovn og et parforhold til fælles? Forleden gik vores ovn i stykker- og jeg kom til at tænke på parforhold! Læs mere for at finde sammenhængen 🙂

Hvad er vigtigt i et parforhold? Parterapeut Odense, Faaborg og Svendborg.
Parterapi

Hvad er vigtigt i et parforhold?

Hvad er vigtigt i et parforhold? og ikke mindst- hvordan opnår vi det? Læs min guide med 3 trin her.