Hvor der er vilje er der en vej

skov- hvor der er vilje er der vej
“Lise er stædig, viljestærk og modig”. “Hvor der er vilje er der en vej” plejer at beskrive mig ret godt. Jeg opnår generelt mange ting

Del dette indlæg

“Hvor der er vilje er der en vej” plejer at beskrive mig ret godt. Jeg opnår generelt mange ting med viljestyrke. Alt det lyder som udgangspunkt godt og fint. Men i dag fik jeg en fornemmelse af, at det ikke længere passer- ihvert fald ikke hele tiden.

Kort fortalt har jeg i dag været hjemme med et sygt barn. Hvis du har glemt hvordan det er, kommer her en hurtig genopfriskning: “moar, jeg er tørstig… moar, kom lige… moooaaaarrrrr…..” (sådan har hele dagen været, og hvis mine børn ikke er død-alvorligt syge, vil jeg faktisk hellere være på job, end at tilbringe en dag med at passe på et sløjt barn, som har brug for hjælp – hele tiden). Læs tidligere indlæg: “God mor.”

Samtidig har jeg gennem de sidste 5 mdr. løbet fast 3 gange ugentligt – for at tabe mig  – igen et bevis på “hvor der er vilje er der vej”.

Således var planen også – inden vores barn blev sygt, at i dag skulle jeg løbe.

Når konteksten ændres
Plejer fungerer godt- indtil det ikke længere fungerer! Normalt ville jeg have løbet i dag efter job. Men efter en nat med afbrudt søvn og en dag med “mooaarr…” var mit behov et andet. Jeg var begyndt at klippe stiklinger af mine jordbærplanter og ville hellere fortsætte med det, end at løbe en tur. Hvordan harmonerer det med udsagnet “hvor der er vilje er der en vej”? (jeg gir jo op i mit projekt, min stædighed svækkes, hvis jeg ikke tager mig sammen- eller gør den?)

For måske handler viljestyrke også om at gøre det, som er bedst for mig- i en given situation. Måske er det bedst at skåne min trætte krop og psyke ved at fortsætte et (meditativt) sløvt praktisk arbejde, fremfor at presse kroppen fysisk til noget, bare fordi “sådan er jeg”?

Hvor der er vilje er der en vej
Så i dag blev mit fravalg af det jeg normalt gør, til et tilvalg af mig selv og mine behov. Det kan være svært i situationen, at finde noget positivt. Tanken, om at jeg “bare skulle tage mig sammen” kom også ad flere omgange- dårlig samvittighed- og “betyder det så, at jeg ikke længere er viljestærk?” 

Heldigvis formåede jeg at holde afstand til de tanker, og i stedet mærke og føle, at MIN krop, netop I DAG, havde BRUG FOR RO.  Så jeg er stadig viljestæk – i dag var det ifht. til at imødekomme egne behov.

Hvad er formålet med dette indlæg?
Jeg håber, at jeg med dette indlæg, har inspireret dig til at kigge mere nuanceret på dig selv, og dine valg. At værdsætte det du gør i en given situation, fordi det lige dèr giver mening. Og hvis du har svært ved at finde meningen, men kan mærke at det føles rigtigt, så kontakt mig. Jeg vil gerne hjælpe dig på vej til at finde flere handlingsmuligheder- end dem, som vi oftest forbinder os selv med.

Hvor der er vilje er der en vej  og måske begynder din vej med en samtale hos mig? Læs mere om psykoterapi.

Glæder mig til at høre fra dig.

Hilsen Lise

Se også disse indlæg

konflikthåndtering i parforhold. Få hjælp til at tale bedre sammen med parterapi Fyn.
Parterapi

Konflikthåndtering i parforhold

Hvad har en ovn og et parforhold til fælles? Forleden gik vores ovn i stykker- og jeg kom til at tænke på parforhold! Læs mere for at finde sammenhængen 🙂

Hvad er vigtigt i et parforhold? Parterapeut Odense, Faaborg og Svendborg.
Parterapi

Hvad er vigtigt i et parforhold?

Hvad er vigtigt i et parforhold? og ikke mindst- hvordan opnår vi det? Læs min guide med 3 trin her.