Dårlig kommunikation i parforhold

dårlig kommunikation i parforhold
Kender du til dårlig kommunikation i parforhold? Hvordan vi kan tale forbi hinanden? eller hvordan det du selv siger (klokkeklart og tydeligt) bliver forstået helt forkert? Eller måske bliver der hverken lyttet eller svaret?

Del dette indlæg

Kender du til dårlig kommunikation i parforhold? Hvordan vi kan tale forbi hinanden? eller hvordan det du selv siger (klokkeklart og tydeligt) bliver forstået helt forkert? Eller måske bliver der hverken lyttet eller svaret? Hvis du kan svare “ja” til ovenstående spørgsmål- har du erfaret hvad dårlig kommunikation i parforhold er.

To ører og èn mund

Mennesket er “designet” med to ører og èn mund. Faktisk er langt de fleste dyr, jeg kan komme i tanke om, født med to ører og én mund. (jeg spørger min mand – på vej ud af lokalet “øh.. har fisk ører?” (de har i hvert fald ikke øreflipper, men måske hører de ligesom hvaler?) – hvortil min mand spørger: “hvem kan ikke høre?” – dårlig kommunikation i parforhold!

Jeg tror, at de fleste væsner er designet til at lytte mere og tale mindre. (to ører og en mund), men alligevel er det svært for os mennesker at kommunikere. Vi vil (som oftest) gerne lytte, men vi vil samtidig gerne give vores syn på sagen med – og så glemmer vi nogle gange at lytte..

Eller vi svarer på dèt, vi tror (og nogle gange ved) at vi har hørt. Dårlig kommunikation i parforhold opstår, når vi glemmer at tjekke af med hinanden “var det rent faktisk det du sagde?” “var det dét du mente?”

"Kys og bolle"

I weekenden havde vi besøg. Vi sidder og snakker om div. brætspil, dem vi selv har, dem gæsterne har. Brætspil til voksne og til børn. Der ryger mange titler hen over bordet. Så siger min søn på 8 år, “hvad med kys og bolle?” Samtalen stopper og vi kigger på ham.

De andre griner lidt og smiler. Jeg sidder og tænker – ord, der ligner hinanden -og lyder som hinanden, kan betyde vidt forskellige ting. Når vi bliver upræcise, eller ikke kan finde de rigtige ord, for hvad vi vil, hvad vi mener eller hvad vi føler, kan det føre til dårlig kommunikation i parforhold.

Forestil dig bare, at du kommer glad hjem og fortæller din mand en god nyhed. Han reagerer ved at sige: “godt nok.” eller “fint”. Uf – det kan føles som en spand koldt vand – deler du slet ikke min begejstring. Kan du ikke mærke min glæde? (hvorimod han måske tænker – godt nok. (jeg ville hellere have haft noget andet eller det ville være federe hvis United havde vundet kampen).

Bryd den dårlige kommunikation

I parterapi hjælper jeg jer til at bryde den dårlige kommunikation i jeres parforhold. I bliver bedre til at sige jeres budskab- kort og præcist. (og uden bebrejdelser og skænderier). I bliver bedre til at lytte – og spore jer ind på, hvad I hver især ønsker af hinanden.

Parterapi kan omhandle et enkelt eller alle jeres udfordringer, men som oftest oplever jeg, at når par bliver trænet i at tale og lytte til og med hinanden- så bliver de selv i stand til at løse deres udfordringer – også efterfølgende.

Du kan læse mere om parterapi her eller bestille en tid til samtale her. Du er også velkommen til at ringe til mig, hvis du har spørgsmål.

Herhjemme er “kys og bolle” blevet en intern kode. Så når vi har brug for nærvær- er det nemt at spørge om vi skal spille “kys og bolle”? Og hvis ikke det passer ind, gør afvisningen ikke så ondt- fordi vi undervejs har smilet og været i kontakt med hinanden.

Se også disse indlæg

konflikthåndtering i parforhold. Få hjælp til at tale bedre sammen med parterapi Fyn.
Parterapi

Konflikthåndtering i parforhold

Hvad har en ovn og et parforhold til fælles? Forleden gik vores ovn i stykker- og jeg kom til at tænke på parforhold! Læs mere for at finde sammenhængen 🙂

Hvad er vigtigt i et parforhold? Parterapeut Odense, Faaborg og Svendborg.
Parterapi

Hvad er vigtigt i et parforhold?

Hvad er vigtigt i et parforhold? og ikke mindst- hvordan opnår vi det? Læs min guide med 3 trin her.