Børne terapi kan skabe udvikling

Børne terapi - psykoterapeut til børn. Psykoterapi Fyn. Psykoterapi Odense.
Børne terapi kan hjælpe dit barn til at trives igen. Ofte er 2-3 samtaler nok til at skabe en forandring. Børne terapi tager udgangspunkt i dit barns interesser.

Del dette indlæg

Børne terapi kan skabe udvikling

Hjælp dit barn til at trives igen – med børneterapi uden ventetid.

Lavt selvværd hos børn og unge bliver mere og mere udbredt i samfundet. Mange børn føler sig usikre. Mobning, skolevægring, konflikter eller skilsmisse kan sætte spor i børnene. Specielt hvis de ikke føler sig mødt og har en voksen at tale med. Nogle gange er det ikke nok, at tale med sine forældre. Nogle gange skal der en professionel samtalepartner til f.eks. en psykoterapeut.

Børne terapi - samtaler, der giver mening

Ovenstående billede er fra en samtale med en 8- årig pige. Det er pigen selv, der har tegnet det. Forældrene kontaktede mig, da pigen var begyndt at reagere uhensigtsmæssigt i hjemmet. Forældrene havde forsøgt at snakke med hende. De var enige om, at situationen i hjemmet ikke var så god- de vidste dog ikke, hvad de kunne eller skulle gøre ved det.

Allerede i 1. børnesamtale var pigen interesseret i den store whiteboard tavle i terapirummet. Hun var optaget af de mange forskellige farver tusser – hvilket hjalp hende til at adskille og nuancere sine følelser. (Vreden, Frustrationen, Irritationen mm. Kan mange gange ligne hinanden- hvis vi ikke er undersøgende på dem. Med farvernes hjælp blev pigen klogere på sine følelser- hvornår hvad kom – og efterhånden også hvorfor).

I 2. børneterapi tegnede pigen 2 mennesker, der krammer hinanden. Vi fandt i fællesskab ud af, at hvis de krammede noget mere i hjemmet ( de krammede i forvejen meget) ville Utrygheden blive mindre. Specielt i konfliktsituationer ville et kram hjælpe pigen til at føle sig mere tryg.

Kram og knus skaber tryghed og bedre trivsel.

Et knus frigiver kærlighedshormonet oxytocin – vi føler os tættere forbundet til andre mennesker. Vi føler os mere trygge- og elsket.

Det gælder også for børn – et knus kan blive en bekræftelse på, at deres forældre faktisk holder af dem. At de er betydningsfulde i familien. En følelse af ” mor og far vil mig – selvom jeg siger eller gør dumme ting. De elsker mig.” Samtidig kan et knus fjerne stress! Det lyder lidt for godt til at være sandt, men et knus sænker stresshormonet Kortisol. Så hvis vi husker at kramme, forebygger vi risikoen for stress – både hos børn og voksne. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Undersøgelsen hævder samtidig at kvinder der får mange knus af deres partner har lavere blodtryk og puls end andre kvinder. Kram kan derfor hjælpe kvinder til et sundere liv – og et bedre parforhold. (læs evt. hvordan parterapi kan hjælpe jer til et bedre parforhold).

Psykoterapeut til børn

Jeg har udover min psykoterapeut uddannelse 15 års erfaring som pædagog i daginstitutioner. Privat er jeg mor til 2. Læs mere om mig her. Jeg er erfaren i at tale med børn – så det giver mening for dem. I børneterapien benyttes både legetøj, tusser, musik og samtale. Hver enkelt børneterapi tager udgangspunkt i dit barns interesser. Sammen

Så bøvler dit barn med noget? Vis dit barn, at du gerne vil hjælpe det – også selvom det betyder- at tale med en børneterapeut. Når du tilbyder dit barn børneterapi tager du det alvorligt. Du hjælper dit barn til at trives. Kontakt mig og få en snak om hvordan, vi kan hjælpe dit barn til en bedre hverdag.

Se også disse indlæg

konflikthåndtering i parforhold. Få hjælp til at tale bedre sammen med parterapi Fyn.
Parterapi

Konflikthåndtering i parforhold

Hvad har en ovn og et parforhold til fælles? Forleden gik vores ovn i stykker- og jeg kom til at tænke på parforhold! Læs mere for at finde sammenhængen 🙂

Hvad er vigtigt i et parforhold? Parterapeut Odense, Faaborg og Svendborg.
Parterapi

Hvad er vigtigt i et parforhold?

Hvad er vigtigt i et parforhold? og ikke mindst- hvordan opnår vi det? Læs min guide med 3 trin her.