Hvad er vigtigt i et parforhold?

Hvad er vigtigt i et parforhold? Parterapeut Odense, Faaborg og Svendborg.
Hvad er vigtigt i et parforhold? og ikke mindst- hvordan opnår vi det? Læs min guide med 3 trin her.

Del dette indlæg

Hvordan får I et godt parforhold? I kan sikkert godt mærke, hvad der ikke virker. Hvornår du ikke føler dig set, mødt eller anerkendt. Men hvad kan I gøre i stedet for? Hvad er vigtigt i et parforhold? og hvad kan du selv bidrage med? (ofte har vi en forestilling om, at hvis blot vores partner ændrer sig, SÅ bliver alting meget bedre..) – men som ordsproget “Der skal to til Tango” siger- så har du også selv mulighed for at ændre noget.

1. Du tager ansvar for dine følelser.

Det betyder ikke, at dine følelser altid skal komme ud på den mest hensigtsmæssige og gennem bearbejdede måde. Men det betyder heller ikke, at du har carte blanche til at opføre dig som en idiot, være respektløs eller grænseoverskridende.

I stedet gør du en indsats for at fortælle din partner, hvordan du har det. På den måde kan han lettere reagere på, hvordan du har det, og ikke nødvendigvis på, hvad du gør. Dine følelser er i fokus, ikke dine handlinger. Resultatet? Du føler dig mødt og forstået.

Jeg tror på, at ansvarlighed gør relationer og parforhold mere ligeværdige, ærlige og kærlige. Når du kan tage ansvar for dig selv i forholdet med din partner, bliver der mere plads til tryghed og forståelse. Han skal ikke fixe dig eller regne dig ud!!! Han skal støtte dig i de behov, du formidler til ham. 

2. Husk det gode.

Det er vigtigt i et parforhold at huske det gode. Hjemme hos os gør vi en bevidst indsats for at minde hinanden om de gode ting. Vi fokuserer på de positive øjeblikke, det sjove og humoristiske og de kærlige handlinger, der skaber en følelse af glæde, håb og samhørighed.

Det kan sammenlignes med at lyse med en lommelygte i mørket. Alt hvad lyset rammer, kan du tydeligt se og fokusere på. Men alt det andet omkring dig er der stadig, men det bliver ikke bemærket eller fokuseret på. Hvis vi kun har fokus på fejl og mangler i vores parforhold, så glemmer vi de gode og kærlige ting – som stadig er der, men som vi ikke tillægger betydning.

I parterapi er anerkendelse afgørende i processen for et bedre parforhold. Vi kan ikke opbygge et stærkere parforhold med forståelse, sex, nærhed, tillid mm, medmindre vi først anerkender og værdsætter hinanden for de ting, vi gør rigtigt, og de gode stunder, vi deler sammen.

Det er derfor med til at berige dit parforhold- når du sætter fokus på gode oplevelser, stunder og minder (også selv om det et stykke tid siden, det har eksisteret).

3. Behovsudsættelse.

Lige fra vi er små lærer vi at behovsudsætte. Som voksen kan du nogle gange (fejlagtigt) antage, at fordi din partner har sagt “ja” til at dele sit liv med dig – så har han også altid tid, lyst og overskud til at høre, hvad du har at sige.

Når du derimod spørger: “Jeg vil gerne tale med dig nu – passer det dig?” Så har din partner en mulighed for at sige nej og ikke blive misforstået med dine tolkninger. Han har mulighed for at være medbestemmende til, hvornår I skal tale – eventuelt forberede sig, hvis det er et sårbart/vanskeligt emne. Du får derved en større følelse af at blive hørt – taget alvorligt. Du mærker nærværet, anerkendelsen og kærligheden.

Når I praktiserer behovsudsættelse i jeres parforhold, skaber I ikke kun plads til hinandens individuelle behov og grænser, men I styrker også jeres forbindelse og tillid til hinanden. Ved at respektere hinandens tid og tilstande viser I hinanden, at I værdsætter hinandens velbefindende og er villige til at lytte og være til stede på et niveau, der er meningsfuldt for begge parter. På den måde opbygger I et solidt fundament for kommunikation, forståelse og kærlighed i jeres forhold.

Parterapi - kom i gang nu.

Ønsker du flere ideer til dit parforhold? så læs indlægget “Parterapi hjemmeøvelser” hvor jeg giver flere konkrete tips samt indlægget “3 gode tips til at styrke parforholdet

Har du lyst til at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe jer som parteapeut? så kontakt mig. Jeg prioriteret kort ventetid og fleksible samtaletider. Nærvær og diskretion er i fokus hos mig.

Se også disse indlæg

Hvad er vigtigt i et parforhold? Parterapeut Odense, Faaborg og Svendborg.
Parterapi

Hvad er vigtigt i et parforhold?

Hvad er vigtigt i et parforhold? og ikke mindst- hvordan opnår vi det? Læs min guide med 3 trin her.

Psykoterapeut MPF - nyt logo fra Dansk psykoterapeutforening.
Psykoterapi

Psykoterapi hvad er det?

Hvis vi ikke er de rigtige til at hjælpe andre? hvad gør vi så? hvordan kan psykoterapi hjælpe dig eller en du har nær? For hvad sker der, hvis Ingen gør noget? Læs om psykoterapi og mulighed for at slippe ud af en uoverskuelig situation.