God mor

hvad er en god mor?
Er du en god mor? Er du i tvivl? Bange for ikke at gøre det godt nok? Kommer du til at sammenligne dig med andre mødre? Hvordan ved du om, du er en god mor? Om det du gør er godt (nok)? Det er først om mange år, at vi kan se konsekvenserne af vores valg og handlinger i forhold til vores børn. Som mor kan Tvivlen fylde meget – og nogle gange tager den overhånd.

Del dette indlæg

Er jeg en god mor?

Jeg faldt over dette opslag på Facebook. Der er 2.392 kommentarer! Over 2000 mennesker – som anerkender og roser mødre fordi de gør et godt stykke arbejde. Ros og anerkendelse er altid rart. Det styrker vores egen tro på, at vi gør det godt (nok). Vi bliver værdsat for et stykke arbejde, vi har gjort godt. Det er dejligt.

Men hvorfor mon, der er så relativt mange, der kommenterer på et sådant opslag? Min tese er, at det er fordi flere og flere mødre er usikre på, om de gør det godt nok. Mødre har behov for bekræftelse- der er så mange valg, fravalg og tilvalg. Det kan være en jungle at navigere i. Og det er usikkert om, det er de rigtige valg, du træffer.

Hvad er en god mor?

At være mor er nok en af vigtigste opgaver, vi kvinder får. Det har store konsekvenser, hvis vi ikke udfører den godt nok. Men hvad er godt nok? 100% hele tiden? Eller kan mindre også gøre det? Hvis vi hele tiden vil yde 100%, er det dømt til at mislykkes. For hvem kan hele tiden tilsætte egne behov for andres? Hvem kan hele tiden være på forkant med enhver situation? Hvem kan ALTID skåne, og imødekomme andre mennesker? Svaret er Ingen!

Betyder det så, at vi bare skal lade stå til? At det er ok, hvis børn går for ”lud og koldt vand”? Nej overhovedet ikke. Tvivlen, usikkerheden får os til at gøre vores bedste som forældre. (jeg tror på, at hver mor, gør det bedste hun kan). Det er forskelligt fra person til person, hvad vi kan. Fra måned til måned, endda fra dag til dag! Men hvis vi gør det så godt vi kan, i den pågældende situation, har vi gjort det godt (nok). Så er du en god mor!

Mødre går aldrig på pension, uanset hvor gammel hendes børn er, er hun altid mor, altid villig til at opmuntre og hjælpe hendes børn på enhver måde hun kan!

Læs flere citater om mødre her.

Terapi og guidende samtaler

”hvis jeg mislykkes som mor, så er jeg mislykket! Jeg er ikke god nok… ” og så kører de negative tanker i ring. Terapi kan hjælpe dig. Terapi kan stoppe de negative tanker. Hjælpe dig med at se de ting, som du faktisk gør – godt!

Psykoterapi kan bestå af en enkelt samtale, hvor du bliver bekræftet i, at du gør det godt nok. En spejling og undersøgelse af dèt, du allerede ved, men som Tvivlen skubber til. Læs tidligere indlæg, bl.a. “Eksternalisering” og “Ikke god nok.” En samtale, hvor du får kontrol over tvivlen. Får sagt fra overfor den.  Terapien kan også være sparring i forhold til en konkret problemstilling. Sammen undersøger vi handlingsmuligheder, og du finder ud af, hvad og hvordan det giver mest mening for dig. Læs mere om psykoterapeut Odense og psykoterapeut Faaborg.

Rabat på 1. samtale.

Forkæl en kvinde, du kender.

Prik gerne din kæreste, din hustru, din egen mor- faktisk alle kvinder, der er mødre. Der er flere af os, der rammes af tvivlen og usikkerheden. Her kan terapi være en hurtig og effektiv løsning. Kortvarigt glimt er godt nok, det får os til at blive ved med at gøre et godt stykke arbejde. Men hvis tvivlen og usikkerheden tager over – bliver det en kamp. En kamp, som næsten er dømt til at mislykkes.

Lige nu er der 15% rabat å 1. samtale. Tilbuddet gælder indtil efterårsferien 2022 (d. 16/10). Kontakt mig for at høre nærmere.

Se også disse indlæg

konflikthåndtering i parforhold. Få hjælp til at tale bedre sammen med parterapi Fyn.
Parterapi

Konflikthåndtering i parforhold

Hvad har en ovn og et parforhold til fælles? Forleden gik vores ovn i stykker- og jeg kom til at tænke på parforhold! Læs mere for at finde sammenhængen 🙂

Hvad er vigtigt i et parforhold? Parterapeut Odense, Faaborg og Svendborg.
Parterapi

Hvad er vigtigt i et parforhold?

Hvad er vigtigt i et parforhold? og ikke mindst- hvordan opnår vi det? Læs min guide med 3 trin her.