Hvordan får jeg mere overskud?

Hvordan får jeg mere overskud
“Hvordan får jeg mere overskud?” er ofte et spørgsmål, vi stiller os selv, når vi er på vej nedad. Overskud kan være både fysisk og mentalt. Det er forskelligt, hvornår vi har brug for hvad. Samtidig er vi forskellige som mennesker. Vi vægter og prioriterer ting forskelligt.

Del dette indlæg

“Hvordan får jeg mere overskud?” er ofte et spørgsmål, vi stiller os selv, når vi er på vej nedad. Overskud kan være både fysisk og mentalt. Det er forskelligt, hvornår vi har brug for hvad. Samtidig er vi forskellige som mennesker. Vi vægter og prioriterer ting forskelligt.

Så – hvordan får jeg mere overskud? det kan se helt anderledes ud hos mig end hos dig, eller hos din nabo.

Hvordan får jeg mere overskud? her er forskellige bud...

Jeg kender en kvinde, som har købt en multifunktionel og lidt dyr køkkenmaskine. En såkaldt Thermomixer – den kan du læse om her. Hun fortæller, den kan lave stort set alt i køkkenet. Årsag til hendes investering: så har hun mere tid til at lege med sine børn. Og det giver hende overskud.

Jeg kender også en kvinde, som prioriterer at hygge og have det sjovt med familien. For hende er det vigtigt med fælles ture, oplevelser og den gode stemning. “Sådan får jeg mere overskud” siger hun. Hun har ikke så meget behov for at prioritere sig selv (alene tid).

Privat har jeg det sidste halve år løbet ca. 3 gange pr. uge (varighed 1-1½ time pr. tur). Jeg har prioriteret et fysisk overskud og alenetid. (når jeg så er kommet hjem fra mine løbeture, har jeg haft mere psykisk overskud til min familie).

Er det ene menneske bedre end det andet? Har en af os mest ret? og gør det på den rigtigste måde? NEJ! Vi tænker bare forskelligt.

Hvad gør du for at få mere overskud?

Når du sidder her med kaffekoppen eller colaen i hånden og tænker “hvordan får jeg mere overskud? for det jeg gør, det virker tydeligvis ikke”, så er det måske fordi du famler i blinde. Måske gør du som andre gør, bare uden at få mere overskud- tilgengæld står du måske tilbage med flere frustrationer, end da du begyndte. Har de fleste af os ikke prøvet at efterligne nogle, som fortæller om hvor nemt det går hjemme hos dem – f.eks. med putning af børn. (det har jeg i hvert fald, og sjovt nok virkede deres putteritualer ikke på mine børn.. til stor frustration for mig!)

Måske sidder du stadig med noget i hånden og tænker_ så hvordan får JEG mere overskud? Svaret er individuelt! Læs “Min egen fortælling” eller “hvordan fungerer psykoterapi?“.

Jeg føler, jeg har mistet mig selv!”

Sådan sagde en klient forleden til mig. Hun var rigtig ked af det, hun var ikke sig selv følte hun, og hun vidste ikke hvorfor og heller ikke hvordan hun kom tilbage. (læs hvordan får jeg mere overskud). Efter en samtale, fik vi i fællesskab fundet ud af, hvad der var på spil, og efterhånden som hun mærkede sig selv igen, fandt hun måder at få mere overskud på. Det var en lettet klient, med mere oveskud, der gik ud af min klinik.

Hos LB Terapi kan jeg gennem samtale og refleksioner hjælpe dig til at blive klarere på, hvad der er vigtigt for dig. Hvorfor det er sådan, og ikke mindst hvad du kan gøre ved det det. Læs mere om min narrative tilgang i psykoterapi.

Se også disse indlæg

Hvad er vigtigt i et parforhold? Parterapeut Odense, Faaborg og Svendborg.
Parterapi

Hvad er vigtigt i et parforhold?

Hvad er vigtigt i et parforhold? og ikke mindst- hvordan opnår vi det? Læs min guide med 3 trin her.

Psykoterapeut MPF - nyt logo fra Dansk psykoterapeutforening.
Psykoterapi

Psykoterapi hvad er det?

Hvis vi ikke er de rigtige til at hjælpe andre? hvad gør vi så? hvordan kan psykoterapi hjælpe dig eller en du har nær? For hvad sker der, hvis Ingen gør noget? Læs om psykoterapi og mulighed for at slippe ud af en uoverskuelig situation.