Unge med angst

Unge med angst. Psykoterapi Odense. Psykoterapeut Odense. Kort ventetid.
Hjælp til unge med angst. Narrativ psykoterapi med brug af eksternalisering kan være en effektiv hjælp.

Del dette indlæg

Unge med angst.

DR TV sætter lige nu fokus på unge og mental trivsel. Heriblandt unge med angst. DR TV har netop lavet en programserie ”Anna Lin har det fint” – hvor seerne får lov til at følge Anna Lin, en ung kvinde, som opsøger en psykoterapeut for at få hjælp til sine problemer.

Programserien filmer terapisessioner – selvfølgelig er der klippet i dem. Men det giver alligevel et godt billede af, hvad du kan forvente, hvis du selv begynder i psykoterapi. Det kan måske være med til afmystificere, hvad psykoterapi er- og hvordan det foregår. Du kan læse om “hvordan fungerer psykoterapi” hos mig.

Terapi til unge.

Flere og flere unge mistrives! En hjælp til unge med angst kan være samtaler. Som psykoterapeut MPF tilbyder jeg terapi for unge, som bøvler med udfordringer i deres liv – heriblandt angst og depression. Det kan føles overvældende- når Angsten optræder i ens liv. Måske bliver den efterfulgt at Skammen eller Skyldfølelsen – idet familie og venner, bliver nød til at reagere anderledes og være mere forstående. Ofte kan unge med angst tænke ”hvorfor er jeg ikke almindelig/ normal som mine venner?”

Faktum er dog – at 5-10 % af alle børn og unge rammes af svær angst.

Så det billede, de fleste af os muligvis har- om at vi skal kunne klare os selv, bliver modbevist. Ideen om – at det er flovt at bede om hjælp – at modtage hjælp, for at få løst de udfordringer, vi oplever bliver gjort til skamme i programmet. ”Det er virkeligt sejt også at være sårbar” bliver de unge enige om.

Hvordan hjælper terapi til unge med angst?

Gennem samtale eksternaliserer vi Angsten (eller depressionen, stressen mm. – den udfordring- du bøvler med). Når problemet bliver eksternaliseret – adskilt fra dig som person, bliver det lettere for dig, at undersøge og forholde dig til problemet. Sammen kan vi gå på opdagelse i problemet – i hvilke situationer flyder angsten mest? Hvornår fylder den mindre? Hvordan føles det? hvad har du prøvet mm.?

Adskillelsen af problemet og dig selv, kan ofte fritage dig for den skyldfølelse eller skam/vrede/ irritation du måske føler. Og samtidig bliver det muligt for dig, at få flere handlingsmuligheder. Eksternalisering (begreb fra narrativ terapi) er et effektivt redskab i terapi til at unge med angst. Læs mere om eksternalisering.

Gratis psykolog unge.

Ventetiden til at komme gratis til psykolog for unge var i november 2022 på 26 uger!

Dvs. ½ år!!! Det er (for) lang tid at vente. Unge med angst vil ofte opleve, at Angsten bliver større og fylder mere i deres liv- imens de venter på en samtaletid. Udfordringerne vil tage til, og det vil være et større problem, de kommer i terapi med- jo længere tid der går.

Jeg prioriterer kort ventetid! For mig er det vigtigt, at tilbyde terapi til unge med angst, så hurtigt som muligt.

Henvisning til psykolog.

Står I som forældre til unge med angst, og ikke ved, hvad/ hvordan I skal gøre? Så kontakt mig. Jeg tilbyder gerne en uforpligtende samtale i telefonen- hvor I kan blive ledt i den rigtige retning.

Er du selv en ung med angst- som har fået en henvisning til psykolog- så kontakt mig. Vi finder en pris – tilskud til psykoterapi, som er rimelig og uden at du skal vente lang tid på at starte et terapiforløb op.

Er du interesseret i at se programmet ”Anna Lin har det fint” så klik her.

Se også disse indlæg

konflikthåndtering i parforhold. Få hjælp til at tale bedre sammen med parterapi Fyn.
Parterapi

Konflikthåndtering i parforhold

Hvad har en ovn og et parforhold til fælles? Forleden gik vores ovn i stykker- og jeg kom til at tænke på parforhold! Læs mere for at finde sammenhængen 🙂

Hvad er vigtigt i et parforhold? Parterapeut Odense, Faaborg og Svendborg.
Parterapi

Hvad er vigtigt i et parforhold?

Hvad er vigtigt i et parforhold? og ikke mindst- hvordan opnår vi det? Læs min guide med 3 trin her.