Få mere selvværd

Få mere selvværd
Få mere selvværd gennem individuel terapi. Det lyder måske for godt til at være sandt - men ofte udvikles dårligt selvværd i takt med, at problemerne enten vokser - eller bliver ved med at vende tilbage. "Der må jo være noget galt med mig, siden jeg ikke kan løse problemerne selv.." måske kender du tanken - og er nysgerrig på, hvad du kan stille op med den? I så fald - læs videre.

Del dette indlæg

Få mere selvværd gennem individuel terapi. Det lyder måske for godt til at være sandt – men ofte udvikles dårligt selvværd i takt med, at problemerne enten vokser – eller bliver ved med at vende tilbage. “Der må jo være noget galt med mig, siden jeg ikke kan løse problemerne selv..” måske kender du tanken – og er nysgerrig på, hvad du kan stille op med den? I så fald – læs videre.

Få mere selvværd - hvordan?

Hvis der var en enkel og ligetil løsning, ville dårligt selvværd ikke være et problem for os mennesker. Hvis det var ligetil, havde vi sikkert løst det hurtigere – og haft et liv i balance.

Lavt selvværd handler ofte om, at vi ikke føler os gode nok. Vi føler os mindreværd – det kan være i forhold til vores venner, familier, kolleager, jobbet eller de andre krav, som vi oplever i/fra samfundet. Hvis vi ikke lykkedes med de ting, vi ønsker, kan vi nogle gange vende det indad og tænke: “så er jeg måske ikke god nok” eller “andre lykkedes. jeg må prøve noget mere.”

At få mere selvværd kommer i takt med, at vi får flere fortællinger om os selv (se tidligere indlæg om fortællinger). Fortællinger om, at vi faktisk lykkedes på nogle områder. At andre værdsætter os. At vi er noget værd!

Få mere selvværd med terapi

Når vi taler om fortællinger og selvværd i terapi hjælper jeg dig med at opdage nye nuancer. I narrativ terapi omskriver vi ikke dine erfaringer og oplevelser. Til gengæld kigger vi på dem med nye perspektiver. Vi meningstilskriver dine handlinger, finder intentioner bag handlingerne, og stille og roligt tegner der sig en ny fortælling om dig. En mere anerkendende fortælling, som giver mere selvværd. 

I terapien får du øje på andre fortællinger om dig selv. Måske kender du dem godt, men de har ikke haft lige så meget betydning, som de fortællinger, der understøtter problemhistorierne. Gennem undersøgelse af tidligere handlinger og intentioner, hjælper jeg dig med at lave /fokusere mere på andre el. nye fortællinger, som gør at du får mere selvværd.

Episoden med "Cufant"

Ideer til mine indlæg kommer enten fra oplevelser i terapirummet, eller oplevelser i privat regi. Tanken om at flere fortællinger giver mere selvværd stod klart, da jeg skulle udvælge et Pokemon kort. Min søn kom med hele sin samling (+200 kort) “Mor – vælg, det kort som du synes er sødest”. Puha tænkte jeg, 200 kort – og jeg var mentalt et andet sted. (læs Pokemon kort var ligegyldige for mig der) – samtidig ville jeg gerne møde ham, i dèt, som var vigtigt for ham. Give ham mere selvværd – jeg er VÆRD at bruge tid på. Min mor bruger sin tid på mig og mine Pokemon kort – selv om hun er igang med noget andet. JEG ER VÆRD, AT AFBRYDE TING FOR. JEG HAR VÆRDI. 

Imens jeg bladrede i bogen, og så det ene farvestrålende kort efter det andet, faldt mine øjne på “Cufant”. Og ja, den var sød, men dèt, der mest fangede min opmærksomhed var teksten nedenunder “Strength”. Styrke.

Hvorfor??? – fordi det er vigtigt for mig, at der ikke kun er èn fortælling om os. At Cufanten, samtidig med at den er sød, også besidder styrke. At vi har flere styrker, flere ting at trække på, flere handlingsmuligheder- og ja, at vi får mere selvværd.

Kontakt mig gerne for mere info – eller hvis du har input til et nyt indlæg, eller kommentarer til dette. 

Se også disse indlæg

hvad er en god mor?
Individuel terapi

God mor

Er du en god mor? Er du i tvivl? Bange for ikke at gøre det godt nok? Kommer du til at sammenligne dig med andre mødre? Hvordan ved du om, du er en god mor? Om det du gør er godt (nok)? Det er først om mange år, at vi kan se konsekvenserne af vores valg og handlinger i forhold til vores børn. Som mor kan Tvivlen fylde meget – og nogle gange tager den overhånd.

Taknemmelighed - mærk mere taknemmelighed i dit liv hos psykoterapeut Faaborg
Individuel terapi

Taknemmelighed

Hvor tit mærker du følelsen af taknemmelighed i dit liv? For de mennesker, der er omkring dig? Personligt er det sjældent, at jeg overvejer om eller hvor taknemlig jeg er. Ofte kører hverdagen bare derud af.. masser af ting, jeg skal gøre og forholde mig til – det er sjældent at jeg tillader mig selv, at mærke efter. (lidt dobbeltmoralsk, når jeg ofte beder mine klienter i terapier om at mærke efter, hvordan de har det.)