Jeg elsker dig fordi…

jeg elsker dig fordi
"Jeg elsker dig fordi..." hvornår har du sidst sagt det til din partner? Hvor ofte fortæller vi vores elskede at vi faktisk elsker ham eller hende? At de små ting han el. hun gør betyder meget for os? "jeg elsker dig fordi ... du har vasket tøj? ... du har tanket bilen" eller "jeg elsker dig fordi du er god ved mig".  - Nej vel?! Ofte er det nemmere, at fortælle de ting, som vi ikke er tilfredse med. "hvorfor har du ikke...? skal jeg gøre alting selv...?"

Del dette indlæg

“Jeg elsker dig fordi…” hvornår har du sidst sagt det til din partner? Hvor ofte fortæller vi vores elskede at vi faktisk elsker ham eller hende? At de små ting han el. hun gør betyder meget for os? “jeg elsker dig fordi … du har vasket tøj? … du har tanket bilen” eller “jeg elsker dig fordi du er god ved mig”.  – Nej vel?! Ofte er det nemmere, at fortælle de ting, som vi ikke er tilfredse med. “hvorfor har du ikke…? skal jeg gøre alting selv…?” osv.

Børn og kærlighed.

Jeg siger ofte til vores børn “jeg elsker dig fordi…” Jeg ved hvor vigtigt det er, at børn føler sig elsket. At de får en tryg opvækst, hvor der er plads til at de kan udvikle sig, afprøve grænser, eksperimentere og danne erfaringer – og hele tiden vide, at de er elsket.

Når der er konflikter hjemme hos os – og hold op hvor er der mange for tiden – gør jeg mig umage. Umage for hver gang, at fortælle vores børn, at jeg elsker dem. “Hold op med at slå. Jeg kan godt forstå, du bliver vred. Det giver mening, når din søster driller dig. Men du skal stoppe med at slå. Jeg holder af dig (elsker dig) og det er vigtigt for mig, at du har det godt. Jeg vil gerne hjælpe dig.” Det er pædagogisk – I know – og selv om vi har mange konflikter, og jeg til tider kan tænke “shit – hvornår stopper de???”, så er jeg alligevel overbevist om, at jeg hjælper mine børn. 

Jeg giver dem en tro på, at uanset hvad de gør, så er der altid nogen, der elsker dem. Uanset hvad de gør, så er de gode nok, sådan som de er. Jeg er der for dem, og jeg vil hjælpe dem. Sådan tænker langt de fleste forældre sikkert – vi vil alle gerne gøre det vi kan, for at vores børn har det godt, og udvikler sig til trygge og kærlige børn.(læs mere om relationsterapi her) – men hvad så med vores partner???

Jeg elsker dig fordi - det er fars dag?

Lige om lidt er det fars dag. Langt de fleste mødre hjælper nok børnene med at købe en gave til deres far. En værdsættelse – “tak fordi du er en god far”. Til jul og fødselsdage plejer vi som regel også at anerkende vores partner med en gave. Men hvad så med resten af året? 362 dage ? hvordan viser vi da vores partner, at vi elsker dem?

Kender du den tegning, hvor kvinden spørger: “hvorfor siger du aldrig mere, at du elsker mig?” hvortil han svarer: “det har jeg sagt en gang, du får besked, hvis det ændrer sig”. (se den her).

Kvinden efterlyser at han siger det. “JEG ELSKER DIG…” At blive bekræftet i at hun (stadig) betyder noget for ham. Så hvordan får vi sagt “jeg elsker dig fordi..” og anerkendt vores partner i hverdagen?

Genfind kærligheden

I parterapi hjælper jeg jer til at genfinde kærligheden. Det kan være akavet eller uvant at sige “jeg elsker dig fordi..” hvis det er længe siden vi sidst har sagt det. Måske er du usikker på om din partner siger “jeg elsker også dig”, eller måske er frustrationerne over hverdagen så store, at det er svært lige at mærke den taknemmelighed, omsorg og kærlighed, som du også har for din partner?

Gennem dialog øver I, at tale med hinanden. Få italesat de frustrerende ting, der fylder i jeres parforhold, på en ordentlig og anerkendende måde. (ingen kan lide at få skæld ud). Samtidig bliver der mere plads til at mærke de kærlige følelser, når vi har håndteret de knap så positive følelser. Kontakt mig for at høre mere. Du kan også læse mit tidligere indlæg 3 gode tips til at styrke parforholdet

Jeg elsker dig fordi du er fantastisk

Rent privat oplever jeg også udfordringer i mit parforhold. Når hverdagen skal hænge sammen med legeaftaler, praktiske ting, hus og have, rengøring osv. så er det lettere for mig (læs mere vant) at sige mine frustrationer højt. Jeg fortæller oftere min mand, alle de ting, han ikke har gjort (som jeg synes han burde) end jeg fortæller ham, at jeg elsker ham. (det er jo lidt tankevækkende, når jeg samtidig er parterapeut, og ved hvor vigtigt det er for vores forhold). Men måske kan det sammenlignes med mekanikerens bil? eller tømreres hus? De er heller ikke altid i tip top stand – fordi de reparerer på andres biler og huse. 

Jeg reparerer også andres parforhold – i samarbejde med parret. Alligevel giver et indlæg som dette mig mere fokus på at fortælle min mand, at jeg elsker ham. Jeg håber, at det gør det samme for dig ♥️

Se også disse indlæg

konflikthåndtering i parforhold. Få hjælp til at tale bedre sammen med parterapi Fyn.
Parterapi

Konflikthåndtering i parforhold

Hvad har en ovn og et parforhold til fælles? Forleden gik vores ovn i stykker- og jeg kom til at tænke på parforhold! Læs mere for at finde sammenhængen 🙂

Hvad er vigtigt i et parforhold? Parterapeut Odense, Faaborg og Svendborg.
Parterapi

Hvad er vigtigt i et parforhold?

Hvad er vigtigt i et parforhold? og ikke mindst- hvordan opnår vi det? Læs min guide med 3 trin her.