Quiet quitting

Parterapi odense. Parterapi inden jul. kort ventetid. Parterapi Svendborg
Et par kommer i parterapi med en oplevelse af, at deres kommunikation ikke går så godt. De kan blive uvenner, og så går det i sig selv. De får ikke rigtig talt om, hvad der er sket imellem dem. Hverken imens det sker, eller bagefter. De har begge trukket sig fra kontakten til hinanden. De lever mere parallelt end sammen

Del dette indlæg

Bliv bevidst om jeres parforhold! Lær at kommunikere mere klart. Vil vi det samme? Få følelsen af at blive forstået af din partner. Quiet quitting kan vanskeliggøre jeres parforhold. Få hjælp til at bryde den tavse vane.

Quiet quitting betyder frit oversat at sige fra stille eller mentalt. Det bruges i arbejdsforhold. At medarbejdere mentalt siger fra overfor hele tiden at optimere og yde mere. At medarbejderen passer sit job. Udfører det godt nok- men sætter en grænse for hvor meget, vedkommende vil være med til.

I parforhold kan quiet quitting også ske. Når vi stiltiende trækker os. F.eks. undlader at fortælle om små hverdags oplevelser. Tankestrejf, som jo egentlig ikke er vigtige, men som alligevel har indflydelse på vores ønsker, håb og drømme. Når vi undlader at dele disse ting med vores partner, kan vi ubevidst glide længere væk fra hinanden. Der er risiko for, at I går i hver sin retning. Jeg oplevede engang et par, som efter utroskab sagde; ”vi venter og ser, hvad der sker hen over vinteren..” (Spoiler: der skete ikke noget! Deres parforhold blev ikke anderledes – de ventede bare, og året efter gik de fra hinanden).

Eksempel fra parterapi.

Et par kommer i parterapi med en oplevelse af, at deres kommunikation ikke går så godt. De kan blive uvenner, og så går det i sig selv. De får ikke rigtig talt om, hvad der er sket imellem dem. Hverken imens det sker, eller bagefter. De har begge trukket sig fra kontakten til hinanden. De lever mere parallelt end sammen. I parterapien får vi undersøgt, hvilke følelser de hver især oplever. (hvilke følelser, som de overhører, gemmer væk, eller i hvert IKKE deler med deres partner). De lader bare stå til og håber, at deres partner ser og reagerer på de sårede følelser. (men det sker sjældent, for hvis vi ikke selv er bevidste om vores følelser, så er mere sjældent, at vores partner ser og reagerer på dem, på en hensigtsmæssig måde).

Undervejs går det op for parret, hvilke følelser, der har været gemt væk. Pludselig giver den fejlslagne kommunikation mening for dem! De forstår, hvorfor det er svært for dem at tale sammen. Samtidig forstår de også, både deres egne men også deres partners følelser bedre. De bliver bevidste om, hvad der foregår imellem dem. De går fra parterapien med mere viden, større overskud og et fælles håb for deres parforhold. De går fra quiet quitting til at snakke om de følelser, de oplever.  Vil I, som parret, også hjælpes på vej til at kunne tale bedre sammen? Så udfyld kontaktformularen eller ring til mig på tlf. 26393824.

Har du lyst til at læse mere om kommunikation? så læs tidligere indlæg: 3 gode tips til at styrke parforholdet, dårlig kommunikation i Parforhold og Jeg elsker dig fordi…

I parterapi er jeg inspireret af Imagoterapi. Læs mere her

Læs mere om “Quiet quitting” her. 

Se også disse indlæg

konflikthåndtering i parforhold. Få hjælp til at tale bedre sammen med parterapi Fyn.
Parterapi

Konflikthåndtering i parforhold

Hvad har en ovn og et parforhold til fælles? Forleden gik vores ovn i stykker- og jeg kom til at tænke på parforhold! Læs mere for at finde sammenhængen 🙂

Hvad er vigtigt i et parforhold? Parterapeut Odense, Faaborg og Svendborg.
Parterapi

Hvad er vigtigt i et parforhold?

Hvad er vigtigt i et parforhold? og ikke mindst- hvordan opnår vi det? Læs min guide med 3 trin her.